Magyar foci: 3 vezetőedzőnek kellett mennie

Összeállítás az elmúlt napok eseményeiről.


Íme, a HLSZ jelentése:

 
"Még csak szeptembert írunk - mégis elfogyott a türelem
 
Három szakember távozott posztjáról
Az elmúlt napokban egymás után érkeznek az edzőváltásról szóló híradások. Ez az időszak minden évben eljön, idén azonban igen korán úgy gondolták a klubok egy részénél, hogy máris változtatni kell.
 
Kazincbarcikán (NB II, 18. helyezés) Koleszár György szerződésbontását a "vártnál gyengébb szerepléssel" indokolta a klubvezetés.
 
Gyöngyösön (NB III, Kelet, 16. helyezés) Csank János távozott. Neki már az utódja is megvan, az eddigi másodedző, Török János ül le a kispadra.
– Meglepett a döntés, mert mindenki tisztában volt azzal, milyen tényezők játszottak szerepet abban, hogy jelenleg itt állunk, már ami a helyezést illeti – fogalmazott a heol.hu-nak Csank János. – Elég legyen annyi, hogy még a hétvégén is került a csapathoz két új ember, a nyári személycserékről és a sajnálatos sérülésekről nem is beszélve. Borzasztó balszerencsés időszakot hagytunk magunk mögött, szakmailag mégsem éreztem, hogy hibáztam volna, mert az ismert okok közepette is végrehajtottuk azokat a feladatokat, amelyeket jónak láttam, és indokoltnak gondoltam.
 
Cegléden (NB II, 20. helyezés) Klausz László vezetőedzőtől köszöntek el, erről már beszámoltunk tegnapi hírünkben.
 
 
Más jellegű a probléma Hódmezővásárhelyen (NB III, Közép, 16. helyezés), ahol támogatók híján csak az MLSZ-től érkező pénzre számíthatnak, ami nem elég a működéshez. A klubnál a túlélés a tét..."

Videók