Visszatért a győzelem útjára a Mol Fehérvár

Hazai pályán győzték le a Paks együttesét.


A MOL Fehérvár 2-1-re legyőzte a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazai csapat ezzel a hetedikről a negyedik helyre lépett előre.

OTP Bank Liga, 11. forduló: MOL Fehérvár FC-Paksi FC 2-1 (1-0)  MOL Aréna Sóstó, 1905 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Petrjak (16.), Kodro (83.), illetve Ádám M. (68.)
sárga lap: Szendrei N. (83.), Hangya (87.), Zivzivadze (88.), illetve Kesztyűs (15.), Szélpál (59.), Balogh B. (72.), Lenzsér (lefújás után)

Fehérvár:

Kovács D. - Nego, Rus, Stopira (Kovács I., 80.), Heister - Szendrei, Makarenko - Bamgboye (Musliu, 62.), Dárdai (Zivzivadze, 80.), Petrjak (Hangya, 87.) - Kodro

Paks:

Nagy G. - Tamás O. (Böde, 58.), Szélpál, Lenzsér - Sajbán, Windecker, Balogh B., Kesztyűs (Nagy R., a szünetben), Szabó - Bognár, Ádám

Lendületesebben kezdett a Fehérvár és a sokadik helyzetét kihasználta: mintaszerű támadás végén Ivan Petrjak volt eredményes. A Paks sokáig tompán futballozott, az első félidő utolsó negyedórájában veszélyeztette csak a hazai kaput. A vendéglátók a vezetés birtokában sem vettek vissza, tovább támadtak és több lehetőségük is volt, de nem tudtak a kapuba találni.

Hazai kapufával és nagy fehérvári helyzetekkel kezdődött a második félidő. Amíg azonban a Fehérvár minden helyzetét kihagyta, addig a vendégek a kínálkozó lehetőségek közül egyet értékesítettek, Ádám Martin egyenlített. Teljesen nyílttá vált a meccs, mindkét gárda nagy erőkkel rohamozott. Sok helyzet alakult ki, a Paks lesgólig jutott, a túloldalon viszont Kenan Kodro közelről bekotorta a győzelmet jelentő találatot. (FOTÓ)

Borítókép: Vasvári Tibor/ MTI 

Videók