Utolsó pillanatos góllal rabolta el Debrecenből a pontokat a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia a hosszabbításban gólt szerezve 1-0-ra győzött Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.


  A felcsútiak a sikerükkel pontszámban utolérték a riválisukat, de több győzelmével a Debrecen maradt a negyedik.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
------------------------------------------
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3726 néző, v.: Bognár
gólszerző: Zahedi (94.)
piros lap: Ferenczi (89.)
sárga lap: Manrique (23.), Ojediran (27.), Dreskovic (71.), Varga K. (77.), Ferenczi (89., 89.), illetve Favorov (11.), Komáromi (26.), Golla (49.), Colley (89.)

A Puskás Akadémia kezdte jobban a mérkőzést, de a próbálkozásai elkerülték a kaput, tíz perc után pedig kiegyenlítetté vált a játék. Az első félidő közepén a rengeteg szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék és így helyzetek sem. A szünet előtti tíz percben veszélyesebb volt a hazai együttes, de Markek két bravúrral megőrizte a kapuját a góltól.

A felcsútiak első kaput eltaláló lövésére több mint ötven percet kellett várni, de Megyerinek akkor sem volt nehéz dolga. Ezt leszámítva viszont továbbra is inkább a hazaiak akarata érvényesült, s bár közelebb jártak a gólhoz, a győztes találatot nem sikerült megszerezniük. A meccset - főleg az idő előre haladtával - sokkal inkább a szabálytalanságok, műesések és kakaskodások jellemezték, ennek nyomán a videobíró visszavont egy 11-est a Debrecentől, amely ráadásul Ferenczi kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be az összecsapást.

Létszámfölényben a felcsútiak a hosszabbításban az első és egyetlen komoly helyzetüket kihasználták, így kissé váratlanul elvitték a három pontot Debrecenből.

Fotó: pfla.hu

Videók