Urbán vs. Kleinheisler: kiforgatták az újpesti szavait

A Ferencvárost végképp nem bántotta az edző.


Mint ismert, Kleinheisler László a Darmstadtból a Ferencvárosba igazolt a télen. Kozák Attila, a játékos menedzsere elárulta, hogy a játékosnak főleg kommunikációs téren kell javulnia ahhoz, hogy visszatérjen a Bundesligába.
 
 
„Németországban egybecsengő szakmai véleményeket kapott arról, hogy mint labdarúgó, eléri a német élvonal szintjét, nagyon jó focistát látnak benne, de kommunikációs problémák miatt egyelőre ott nem léphet előre. Mentálisan, kommunikációban és a német nyelvben van némi lemaradása.”
 
 
Kozák Attila azt is hozzátette, nagyjából öt hónapot kapott arra, hogy összekapja a nyelvtudását.
 
 
A korábbi újpesti labdarúgó, Urbán Flórián kemény kritikával illette ezt a hírt egy Facebookra írt megjegyzésében. A kommentre a 888.hu bukkant rá.
 
 
 
 
Egy erre reagáló komment alatt aztán azt is leírta Urbán, hogy mi a baja Kleinheislerrel.
 
 
 
 
Urbán Flórián az alábbi közleményt juttatta el az nb1.hu szerkesztőségéhez:
 
 
„A 24.hu olyan kijelentést tulajdonít nekem, amit én ebben a formában nem fogalmaztam meg. Egy Kleinheisler László hazatéréséről szóló cikkhez írt hozzászólásomban arra akartam felhívni a figyelmet, hogy szerintem valami nem stimmel a hivatalos magyarázattal, miszerint a válogatott labdarúgót azért küldték haza, hogy itthon tanuljon meg németül. Kétségtelenül szókimondó felvetésemmel arra céloztam, hogy a valódi ok mögött inkább az húzódhat meg, hogy Kleinheisler nem csak a Werder Bremen, de a Bundesligában sereghajtó Darmstadt szintjét sem ütötte meg. 
Megjegyzésemmel (amit egyébként nem külön posztban írtam meg) sem Kleinheisler Lászlót, sem a Ferencvárost nem akartam megsérteni. (A Fradit egyébként meg sem említettem, ezt már a média látta bele a hozzászólásomba) Ugyanakkor engedtessék meg, hogy ismerősi körben, ismerősöknek megfogalmazzam a véleményemet. 
Lipcsei Petit sem küldték haza annak idején a Portótól, mert nem beszélt jól portugálul, ahogyan engem sem adott kölcsön a belga Waregem Magyarországra, hogy itthon sajátítsam el a flamand (holland) nyelvet. 
Őszintén kívánom, hogy Kleinheisler, és vele lehetőleg minél több magyar játékos érjen el sikereket magasabban jegyzett bajnokságokban, viszont fontosnak tartom azt is, hogy ebben az országban őszintén lehessen beszélni a fociról. A 10 millió szövetségi kapitány országában én is képviselek egy véleményt, melyet nem szándékoztam a nagy nyilvánossággal megosztani. Viszont, ha már így alakult, akkor szeretném még egyszer hangsúlyozni: nem Kleinheisler László személyéről szól ez az egész médiafelhajtás, hanem arról, hogy a magyar labdarúgás a milliárdokat felemésztő akadémiák ellenére sem képes olyan játékosokat kitermelni, akik Nyugat-Európában piacképesnek számítanak.
Részemről ezzel ezt a történetet lezártnak tekintem!
Akik pedig kiforgatták a szavaimat és szenzációt keresve tálalták a véleményemet magukról állítottak ki egyfajta bizonyítványt...”

Videók