Újpesten szerezte meg első pontját a Honvéd

A vendégek kezdtek jobban, ám egy-két veszélyes támadás után kiegyenlítetté vált a meccs.


Az eddig pont nélkül sereghajtó Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)

A vendégek kezdtek jobban, ám egy-két veszélyes támadás után kiegyenlítetté vált a meccs. Az első fél órában közepes színvonalú, veszélytelen játék folyt a pályán, különösen a Honvéd támadásai voltak ötlettelenek. A lila-fehérek a 34. percben kissé szerencsés előzmények után vezetéshez jutottak, egy sorfalról visszavágódó szabadrúgást követően ugyanis Kastrati lőtt volna kapura, de "eltörte" a labdát, ami a 16-oson belül üresen álló Katonához került, s a tehetséges csatár közelről nem hibázott. A gól után a Honvéd érezhetően gödörbe került, a játékosok képtelenek voltak megtartani a labdát, rendkívül pontatlanok voltak, a lila-fehérek viszont nem tudták újabb gólra váltani fölényüket.

A fordulás után is a remekül játszó Croizet vezette újpestiek uralták a meccset, negyedóra után viszont a vendégek egyenlíteni tudtak. Antonov ugyanis lerántotta a 16-oson belül a remek kiugratást kapó Nagy Dominikot, a 11-est pedig Lukic értékesítette. Az egyenlítés után a Honvéd vette át a játék irányítását, sokkal többet birtokolta a labdát, az egyre fáradtabban mozgó lila-fehéreknek pedig csak ritkán volt erejük egy-egy kontrára. A vendégtámadásokban volt ugyan veszély, de újabb gól már nem esett, így az egyiküknek sem jó döntetlennel kellett beérniük a csapatoknak.

Borítókép/Fotók: ujpestfc.hu

Videók