Újpest: szégyen volt az első félidei játékunk

A találkozó utáni sajtótájékoztatón a lilák vezetőedzője elárulta, hogy rendkívül elégedetlen volt az Újpest első negyvenöt percben mutatott teljesítményével.


Az első félidőben kétszer is megszerezte a vezetést az FGSZ Siófok, de az Újpest a második játékrészben megfordította a mérkőzés állását és végül 4-2-re legyőzték a Balaton-partiakat.

Jos Daerden:
– A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy nehéz találkozóra számítok, ez beigazolódott, ezzel együtt az első félidei játékunkra nem találok jobb szót a szégyennél, az a teljesítmény nem volt méltó az Újpesthez. A Siófok középpályásaira külön készültünk, ennek ellenére több játékosom sem azt játszotta, amit kértem tőle, a szünetben jeleztem, hogy ha ez nem változik, akkor még több változtatásra számíthatnak. Simon Krisztián beállása sokat jelentett, örülünk, hogy már egy egész félidőt a pályán tölthetett. A győzelem érdekében Szélesi Zoltánt is előrébb hoztuk egy sorral, a találkozó végére sikerült is feltörnünk a Siófok védelmét. Összességében természetesen örülök a győzelemnek.A Vezetőedző újságírói kérdésre válaszolva kiemelte Pollák Zoltán játékát és mentalitását, megjegyezve, hogy balhátvédünk bár kevés lehetőséget kapott idén, mégis minden edzésen és NB II-es mérkőzésen profi hozzáállást tanúsított, és a pályán most is jó teljesítményt nyújtott.

Horváth Károly:
– Nagyon érdekes mérkőzésen vagyunk túl, próbáltam végig higgadt maradni és csak a játékkal törődni. A félidőben és az a találkozó alatt végig nyugtatnom kellett a játékosokat. Örülök, hogy tv-s meccs volt így mindenki láthatta hogyan milyen körülmények között kaptunk ki. A második félidőben úgy érzem megtörték a csapatom játékát, de ezt bizonyos külső tények befolyásolták. Ettől függetlenül megérdemelt az Újpest győzelme, gratulálok nekik a három ponthoz.

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 15. forduló
Újpest FC-FGSZ Siófok 4-2 (1-2)

Szusza Ferenc Stadion, 2800 néző, v: Kassai

Gólszerző: Moraes (27.), Kabát (65., 91.), Chema Antón (83.), illetve Melczer (20., 36.)
Sárga lap: Vermes (45+1.), Proesmans (73.), Chema Antón (85.), illetve Dajic (41.), Deák (47.) 

Újpest: Balajcza - Vermes, Szélesi, Chema Antón, Pollák - Proesmans, Vasiljevic, Balogh B. (Simon, a szünetben), Remili (Kovács, 92.) - Kabát, Moraes (Stanisavljevic, 87.)
Siófok: Kurucz - Deák (Egerszegi, 77.), Fehér Zs. (Fodor, a szünetben), Nyári, Fejes - Pál Sz., Gál, Sluka, Kecskés, Melczer (Windecker, 69.) - Dajicg

Videók