Újpest: magyar válogatott labdarúgó érkezett

Szélesi Zoltán nyolc év után tért vissza a Megyeri útra.


Szerdán, a kora délutáni órákban eldőlt, hogy 2004 után ismét lila-fehérbe öltözik klubunk sajátnevelésű játékosa, Szélesi Zoltán.

A huszonthétszeres magyar válogatott labdarúgó 1981. november 22-én született, Budapesten, pályafutását utánpótlás-játékosként Újpesten kezdte.

Miután végigjárta az UTE korosztályos együtteseit, 1999. május 29-én a III. Kerület FC elleni 4-1-es siker alkalmával Várhidi Péternél bemutatkozott az Újpest FC felnőtt csapatában is, két héttel később pedig már az MTK ellen már a kezdőben kapott helyet.

Szélesi Zoltán bronzérmet, ezüstérmet, 2002-ben Magyar Kupát, majd Szuperkupát nyert csapatunkkal, 2004-ben – miután bemutatkozott a magyar válogatottban is – Németországba igazolt az Energie Cottbus csapatához.

A Cottbus színeiben szerepelt a Bundesligában is, majd 2007-ben a francia első osztályú Strasbourghoz szerződött.

A 2009/2010-es szezonban négy mérkőzésen pályára lépett a Bajnokok Ligájában a DVSC játékosaként, majd egy évvel később négy meccsen az Európa Ligában is szerepelt, görög élvonalbeli Olympiakosz Volosz hátvédjeként.

A 30 éves játékos az előző szezonban a holland élvonalbeli NEC Nijmegenben játszott, az elmúlt hetekben viszont már Újpesten edzett.

Szélesi Zoltán nyolc év után tehát hazatért nevelőegyesületéhez, az Újpesthez, ahová szerdán három évre szóló szerződést írt alá.

Videók