Továbbra is veretlen a Debrecen

Gólzáporos mérkőzést hozott a Paks elleni találkozó.


A Paks otthon 3-3-as döntetlent játszott a kétgólos előnyben is lévő Debrecennel az OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A kezdés után, a várakozásoknak megfelelően mindkét együttes rögtön felvállalta a nyílt játékot, amíg azonban a hazaiaknak lehetőségeik is adódtak - sőt Kosicky kapustól bravúr is kellett -, addig a vendégeknek csak mezőnyben volt néhány látványos pillanatuk.

A félidő második részében aztán mégis a debreceniek tettek szert kétgólos előnyre, Dzsudzsák mindkét találatnál főszerepet vállalt. A csapatkapitány a 27. percben remekül ugratta ki Ferenczit, a 42. percben pedig ő volt a befejező ember.

A paksiak kétgólos hátrányban sem zuhantak össze, és Ádám büntetőjével még a szünet előtt szépítettek.

A szünetben hármat cseréltek a paksiak, és egyiküknek, az előző szezonban gólkirály Hahnnak öt perc kellett az egyenlítő találat megszerzésére.

Lendületben maradt a Paks, a 63. percben pedig Bognár szabadrúgásból szerzett góljával átvette a vezetést. A félidő közepén három helyen frissített egyszerre a DVSC, és az egyik csere, a rutinos Ugrai három perccel később egyenlített.

A hátralévő idő a mezőnyben jó iramot és küzdelmet, míg a kapuk előtt izgalmas helyzeteket hozott, az eredmény azonban már nem változott. A Paks ezzel a szezonban két hazai mérkőzésén csupán egy pontot tartott otthon, míg az újonc DVSC három találkozóját követően is veretlen.


OTP Bank Liga, 3. forduló:

Paksi FC-Debreceni VSC 3-3 (1-2)

Paks, 1798 néző, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Ádám (45. - 11-esből), Hahn (50.), Bognár I. (63.), illetve Ferenczi (27.), Dzsudzsák (41.), Ugrai (73.)
sárga lap: Kinyik (34.), Szélpál (72.), illetve Tischler (7.), Kusnyír (44.), Deslandes (62.), M. Nikolics (85.)

Paks:
Nagy G. - Kinyik (Kulcsár, a szünetben), Szélpál, Lenzsér, Szabó J. - Papp (Hahn, a szünetben), Balogh B. - Sajbán, Bognár I. (Bertus, 76.), Szendrei (Nagy R., a szünetben) - Ádám (Böde, 57.)

Debrecen:
Kosicky - Kusnyír, Poór (M. Nikolics, a szünetben), Dos Santos (Deslandes, 21.), Korhut (Baráth, 69.) - Bévárdi (Ugrai, 69.), Varga J. (Sós, 69.), Dzsudzsák, Ferenczi - Szécsi, Tischler

Borítókép: Facebook.com/DVSC

Videók