Tonci Kukoc a Honvéd labdarúgója folyamatosan edzésben van

Napi tíz kilométer futás alatt meg sem áll.


A honvedfc.hu írását változtatások nélkül közöljük.

Március 16-án függesztette fel a Magyar Labdarúgó Szövetség a bajnokságokat, játékosaink azóta egyéni edzésterv szerint, otthon készülnek, sorozatunkban pedig az NB I-es kerettagok napjairól számolunk be – vírusnapló, 6. rész, Tonci Kukoccsal.

„Passzolok Toncinak, Terminatornak” – mondta Djordje Kamber csapatkapitány, aki Tonci Kukocot választotta a vírusnapló következő alanyának, bemutatva egy láberősítő gyakorlatot, és legyen szó akár erről a feladatról, akár más gyakorlatról, a horvát balszélsőnk bizony nem tétlenkedik. 

„Minden nap elmegyek futni, 10 kilométer alatt el sem indulok – mondta a tőle megszokott eltökéltséggel Tonci Kukoc. – Természetesen odafigyelek arra, hogy a szabadban is biztonságos távolságra legyek mindenkitől és a futás mellett az erősítést sem hanyagolom el, nincs olyan nap, hogy ne edzenék! A videót sajnos nem tudom elkészíteni, mert egyedül vagyok itthon, de biztosítok mindenki arról, hogy egy pillanatra sem állok le!”

Efelől nem is volt kétségünk, elég ha csak arra gondolunk, hogy Tonci Kukoc például éjjelente is képes volt a Honvéd edzőközpontjában a konditerem felé venni az irányt, ha olyan (vidéki) mérkőzésről tért vissza a csapat, amelyen nem kapott lehetőséget, hogy a következő héten újra a lehető legjobb állapotban várja az újabb erőpróbát. Ahogyan ő szokta mondani, minden meccs előtt arra készül, hogy gólt szerezzen, gólpasszt adjon, ezzel is segítve az együttest a jó szereplésben.

„Ez egy nehéz időszak, de ahogy Kambi is említette, többünknek volt már része hasonlóban – folytatta Tonci Kukoc. – Amikor megszülettem, a hazámban éppen háború zajlott, minden nap megszólaltak a légvédelmi szirénák, mi pedig rohantunk a bunkerekbe, nehogy megöljenek minket a bombázások során, és ha azt túléltem, akkor a vírustól sem szabad félnem. Tudom, hogy nem csak én érzek így, az összes Magyarországon játszó balkáni játékos átélte ezt az időszakot, ami nehéz periódus volt, viszont abból is meríthetünk erőt.”

A 29 esztendős szélső a 2019–2020-as kiírás során eddig 23 mérkőzésen lépett pályára és az összes sorozatot egybe véve, hét asszisztjával ő a Honvéd gólpasszkirálya! No meg övé a szezon legjobb gólöröme is.

„Minden embernek be kell tartania a kéréseket, aki teheti, maradjon otthon, ezzel is csökkentve a fertőzés lehetőségét, a vírus és a vészhelyzet nem tarthat örökké, legyünk erősek és hamarosan visszatér minden a normális kerékvágásba” – tekintet előre Tonci Kukoc, aki már alig várja, hogy újra a pályán lehessen, a beszélgetést pedig természetesen kihívással zárta.

Borítókép: honvédfc.hu
Forrás: honvedfc.hu

Videók