Távozik a válogatott középpályás, Kazahsztánban folytatja

Az OTP Bank Liga 11. helyén áll DVTK a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Elek Ákos visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.


 

A válogatott játékos szombaton este elbúcsúzott csapattársaitól és a stábtól, vasárnap éjszaka pedig elutazik Kazahsztánba, új csapatához az FC Kairat Almaty-hoz.
 
„Korábban is többször elmondtam, hogy szeretnék még külföldön futballozni. Ezt sosem titkoltam, nem árultam zsákbamacskát. Amikor visszatértem Kínából, szerettem volna olyan szerződést aláírni Diósgyőrben, hogy az Eb utáni esetleges továbbigazolásommal a klub is jól járjon. Ez most valóra vált. Mindenki tudja mennyit jelent nekem ez a klub, nem akarom, hogy bárki azt higgye, cserbenhagyom a DVTK-t. Korábban és most is büszkén viseltem a csapatkapitányi karszalagot és amennyiben lesz még rá lehetőségem, a jövőben is szeretném még viselni – kezdte Elek Ákos.Bár érkezett megkeresés magyar klubtól is, tartottam a szavam és nem igazoltam el másik magyar egyesülethez. Én is szívesen szerződtem volna Nyugat-Európába, de onnan nem érkezett komoly ajánlat, ezért oda megyek, ahol engem akarnak. Megtisztelő ez a mostani ajánlat, a kazah bajnokság nagyon erős, a legjobb csapataik folyamatosan EL és BL szereplők, ezért jó esélyem van arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes és bár a DVTK vezetői az elmúlt néhány napban próbáltak maradásra bírni a távozás mellett döntöttem. Ugyan nem kapcsolódik ide szorosan, de szeretnék mondani pár szót a csapat jelenlegi gondjairól. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mindenkit nagyon megviseltek az elmúlt hónapok, személy szerint engem is, de még semmi sincs veszve. Tudom, hogy a szurkolóink is el vannak keseredve, hozzám is eljutnak a különböző vélemények, de most nem a széthúzásnak, hanem az összefogásnak van itt az ideje. Csak a csodálatos szurkolótáborunkkal együtt sikerülhet kiharcolni a minimális célt, mindenkinek hinni kell abban, hogy meghosszabbítjuk az élvonalbeli tagságot. Most a játékosoknak, edzőknek, szurkolóknak egy emberként kell küzdeni azért, hogy ez sikerüljön és én hiszek abban, hogy sikerülni is fog, hiszen a feltételek adottak ehhez Diósgyőrben. Nem végleg búcsúzom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra találkozunk, nekem még komoly terveim vannak a Diósgyőrrel” – búcsúzott Diósgyőrtől a csapat kapitánya, Elek Ákos.
 

Gera Zoltán is szapulta az Újpest-pályát, nem csak Doll

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója elmondta, hogy már télen is készültek Elek esetleges távozására. 
 
„Amikor Elek Ákos visszatért Diósgyőrbe akkor sem titkolta, hogy egy kedvező ajánlat esetén újra távozni fog, ezért készültünk erre az esetre, így Murtaz Dausvili és Busai Attila leigazolásánál is már elsődleges szempont volt, hogy Ákos eligazolása esetén megfelelően pótolni tudjuk őt, sőt Kitl Miklós személyében van egy fiatal és nagyon tehetséges játékosunk is ezen a poszton. Ákos az elmúlt években sokat tett a DVTK-ért, én sem végleg köszönök el Tőle, várjuk vissza néhány év múlva!
 

Videók