"Szeretnénk jó benyomást tenni, jól akarjuk kezdeni a bajnokságot" - Bíró Bence

A korábban Portugáliában játszó fiatal támadó szót ejtett a portugál és a magyar edzésmódszer közötti különbségről. - Exkluzív interjú


A labdarúgó NB1 indulása előtt az újonc MTK támadóját, a Portugáliából hazatért Bíró Bencét kérdeztük a csapat céljairól illetve saját benyomásairól. A magyar utánpótlás-válogatottban is szereplő támadót (2019-20) a csapat szlovéniai edzőtáborában értük utol. 

Hogy látod a csapat teljesítményét néhány héttel a szezon kezdete előtt?

Jött egy pár új játékos, akiknek még be kell illeszkednie az együttesbe, de úgy gondolom, jó csapatunk lesz, azonban sokat kell együtt dolgoznunk. 

Kik lehetnek megítélésed szerint azok a csapatok, akiket a bentmaradáshoz mindenféleképpen le kell győznötök?

Nem szeretnék senkit kiemelni, minden mérkőzésen 100%-ot kell nyújtsunk a győzelemért. Úgy vélem az idei egy erős szezon lesz. Olyan csapatok, mint a Fradi, vagy a Vidi ellen is nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk, hogy pontot, pontokat szerezzünk majd ellenük is.

A Ferencváros elleni idénynyitó szerinted vizsga lesz azzal kapcsolatban, hogy hogyan sikerült a felkészülés? 

Az lesz az NB1-ben az első mérkőzésünk, szeretnénk jó benyomást tenni az első osztályban, tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de jól akarjuk kezdeni a bajnokságot.


Mit gondolsz mi a különbség a portugál és a magyar edzésmódszer között? 

Portugáliában inkább technikai és taktikai feladatok voltak, míg itthon jobban fókuszálunk az erőnlétre, színvonalban azonban mindkét országban komoly munka zajlik. 

Edzőtök, Michael Boris korábban volt az utánpótlás-válogatott kapitánya. Hogyan tud benneteket motiválni edzés közben, vagy egy mérkőzés előtt? 

Michael remek edző, aki jól tud motiválni azonban minden játékosnak elszántnak kell lennie, mindenkinek tudnia kell miért játszik, mit szeretne elérni a csapatban. Szerencsére mindenki motivált, 100%-osan odateszi magát.


Michael Borisnál (balra) korábban már játszott Bíró Bence.
Fotó: Facebook.com/ MTK Budapest


Miben vannak még hiányosságaitok a szezon kezdete előtt, miben fejlődtetek a felkészülés kezdete óta?

Még csak a felkészülés elején vagyunk, de a csapat munkája mindenképpen pozitív, azonban még össze kell szoknunk, mindenkinek meg kell tanulnia azt a játékot, amit az edző kér. 

Januárban tértél haza Portugáliából, miben fejlődött azóta a játékod?

Azt gondolom, hogy a legnagyobb fejlődésem fizikálisan volt, rengeteget futunk, kemény edzéseink vannak, és sokat vagyunk konditeremben. 

Miben kell szerinted még erősíteni a szezonkezdésig?

Erősíteni mindenben lehet, mindenki arra törekszik, hogy minél jobban felkészüljünk a bajnokságra, meccsről meccsre kell javuljon a teljesítményünk. 
 A labdarúgó NB1 2020-21-es szezonja augusztus 14-én rajtol, ahol az MTK a címvédő Ferencváros együttese ellen kezd.

Bíró Bence

Születetett: 1998 július 14, Budapest
Magasság: 185 cm/ 80 kg
Állampolgárság: magyar
Poszt: Támadó
Korábbi klubjai: Ferencváros, Dalnoki Akadémia, Budapest Honvéd, Vitoria GuimaresVálogatottság:

U19: 9 mérkőzés 0 gól
U21: 4 mérkőzés 3 gól 


 


 


 

Borítókép: Facebook.com/ MTK Budapest
 

Videók