Sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit a legutóbbi eredmények mutatnak

A Budafok hazai pályán fogadja a Paks együttesét.


A Budafoki MTE írását változtatás nélkül közöljük. 

Kétségtelenül nehéz, de nem reménytelen a helyzetünk a bennmaradás szempontjából és csapatunk minden tagja hisz abban, hogy - a riválisok eredményeinek is köszönhetően - sikerül megragadnunk az utolsó esélyt.

Ebben a szellemiségben készülünk a szezonból hátralévő három fordulóra, elsőként a vasárnap délutáni, Paks elleni mérkőzésre.

Csizmadia Csaba ugyanakkor hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy játékosaink felszabadultan futballozzanak, hiszen ez jobb döntéseket eredményez a pályán.

"Az elmúlt napokban arra törekedtünk, hogy a lelkileg is megterhelő keddi vereség után tudatosítsuk magunkban: sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit a legutóbbi eredmények mutatnak. Ezt szeretnénk bebizonyítani vasárnap. Tény, a sorsunk már nincs a saját kezünkben, de talán éppen emiatt most kisebb teher nehezedik ránk. A paksiak legyőzésével megőrízhetjük az esélyt arra, hogy a legvégéig versenyben legyünk a bennmaradásért. Mindannyian hiszünk abban, hogy sikerülni fog" - mondta vezetőedzőnk a szombati edzést követően.

A feladat nem könnyű, hiszen jó formában lévő, a nemzetközi kupaindulásra pályázó ellenfél érkezik Budafokra. Csizmadia Csaba szerint komoly jelentősége lehet annak, hogy vasárnap melyik csapat szerzi az első gólt.

"Az előző két fordulóban elszenvedett vereségekben nagy szerepe volt annak, hogy mi kerültünk hátrányba és futnunk kellett az eredmény után. Ebben a kiélezett helyzetben ezt lélektanilag nehéz volt kezelnünk. Ami a Paksot illeti, nem hiszem, hogy játékban alkalmazkodna hozzánk, hiszen Bognár György irányításával rendre letámad és labdaszerzésre törekszik már az ellenfél térfelén. Felkészültünk erre a stílusra és arra törekszünk, hogy a paksi kupamérkőzéshez hasonlóan ezúttal mi kerüljünk ki győztesen a párharcból."

Vezetőedzőnk a hosszabb ideje sérült Vaszicsku Gergő és Zsóri Dániel mellett Filkor Attilára sem számíthat vasárnap. Középpályásunk öt sárga lap miatt hiányzik majd.

Borítókép és forrás: Budafokimte.hu 

Videók