Schäfer Andrásé lett a Magyar Aranylabda Közönségdíja

A szurkolók egyetértettek a szakértőkkel, így A DAC labdarúgója minden fronton tarolt.


Az NB1.hu 1998 óta vagyis 24. alkalommal tartotta meg idén, a Magyar  Aranylabda-díj szavazást, amelyen a szakírók adták le voksukat. Idén újdonságként a közönség is szavazott, melynek eredményhirdetését élőben láthatta a közönség az nb1.hu és a sport365.hu felületein. A szurkolók osztották a szakértők véleményét, így a győztes duplázott. 


A 2021-es évben a Magyar Aranylabda díjazottja Schäfer András lett a szurkolók szavazatai alapján. A DAC fiatal játékosa először nyerte el a díjat.

Az NB1.hu főszerkesztője, Simon Zoltán, valamint a sport365.hu főszerkesztője, Erdős Géza, két szakértővel, Véber Györggyel, egykori válogatott labdarúgóval, valamint Illés Zoltán játékosmenedzserrel beszélgetett. 

Idén egyébként nemcsak a közönségdíj, de más újítás is szerepelt a szavazáson. A 2021-es évben először fordult elő, hogy a szokásos öt kategória mellett, (legjobb magyar kapus, legjobb magyar edző, legjobb magyar labdarúgásért tevő külföldi edző, legjobb magyar labdarúgó, és legjobb külföldi labdarúgó a magyar bajnokságban) a legjobb magyar sportvezetőre is szavazhattak az újságírók, valamint a futballszakírók. Az egyes kategóriákról részletesen beszéltek a meghívott vendégek. 
 

A  videó kattintással megtekinthető Facebook oldalunkon. 

 

 

Az eredmények kiértékelése mellett a szakértők arról is elmondták a véleményüket, hogy ártana-e ha a labdarúgó nb1 újra 16 csapatos lenne valamint arról is szót ejtettek, hogy lehet-e olyan magyar labdarúgó a közeljövőben, aki topjátékossá válhat. A 16 csapattal kapcsolatban Véber György elmondta, hogy szükség van ennyi csapatra. Simon Zoltán, az NB1.hu főszerkesztője elmondta, hogy ebben az esetben a középcsapatokban lenne sok magyar labdarúgó.

Konkrétan az is szóba került, hogy elképzelhető-e a következő években, hogy egy magyar játékos értéke elérje az 50M eurót. 

Véber György elmondta, hogy Szoboszlai Dominikban látja azt a labdarúgót, akiből akár olyan játékos is lehet, mint Détári Lajos. Hozzátette, hogy a Lipcse labdarúgóját az elmúlt időszakban nagyon sok sérülés érte, ami a teljesítményén is meglátszik. 

A videó kattintással megtekinthető Facebook oldalunkon. 
 

A műsor végén Simon Zoltán, az NB1.hu főszerkesztője, a műsor végén bejelentette, hogy a közönségszavazást a DAC labdarúgója, Schäfer András nyerte, azaz a szurkolók szerint is ő volt a legjobb magyar labdarúgó. 


 

A magyar Aranylabda-díj közönségszavazásának eredményhirdetéséhez a Domus Vinorum Borház  bíztosította a helyszínt.

KÖSZÖNJÜK!!!

 

Borítókép: Illyés Tibor/MTI 

Videók