"Pontosan olyan nehéz mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk - Zoran Zekic

Szerhij Rebrov szerint két és fél hét nem elég a normális felkészüléshez.


A Ferencváros csapata óriási meglepetésre kikapott a legutolsó DVTK csapatától az OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott találkozón.. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a két edző látta így értékelte a találkozót. 

Szerhij Rebrov:  Kemény mérkőzést játszottunk, két és fél hét nem elég a rendes felkészülésre. A DVTK megtalálta azt a taktikát, amivel meg tudta nyerni a mérkőzést. Ha egy csapat nagyon mélyen védekezik, akkor nehéz áttörni a védőfalat. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet nyerni. Minden sorozat megszakad egyszer.


Zoran Zekić: Pontosan olyan nehéz mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk. Az FTC többet birtokolta a labdát, ezért számunkra nagyrészt védekezésből állt a meccs.
Néhány kontra lehetőségét elszalasztottuk az utolsó passzok pontatlansága miatt, de köszönöm a játékosoknak a mai mérkőzést, mert megmutatták, milyen karakterek, és milyen küzdőszellem lakozik bennük.
Így kell játszani nem csak az FTC, hanem mindenki más ellen.
Nem voltam elégedett Suljić teljesítményével, azért hívtam le (mosolygott - a szerk.). Komolyra fordítva, taktikai okok miatt cseréltünk. A vezetés birtokában az előny megtartása volt a legfontosabb, mélyen védekeztünk, nem maradt erőnk kijönni a saját térfelünkről, Dejan Karan magassága és fejjátéka sokat segített ebben a helyzetben. Nem azt a stílusú focit szeretem, amit ma játszottunk, sokkal nyíltabb focit akarok látni a csapattól.
Azonban ebben a helyzetben a védekezés nagyon fontos, hiszen ez vezetett eredményre. Most első a fegyelem, majd utána fokozatosan átállunk a támadóbb stílusra.
Nehéz hónapokon van túl a csapat, ezért duplán értékes a siker. Ha okosak leszünk, akkor három pontnál többet profitálhatunk ebből a győzelemből. Korábbi csapatommal a PSV ellen nyertünk idegenben, ám akkor sem voltam ilyen boldog.

 

A mérkőzést eldöntő Asmir Suljic az M4 Sportnak így értékelte a mérkőzést. 

" Óriási érzés ez, nagyon jó, ahogy elkezdtük a közös munkát, boldog vagyok, hogy így tértem vissza. Nincs okom mérgelődni, hiszen gólt szereztünk és győzni tudtunk. Meglepő volt számomra, hogy a gólszerzést követően le kellett jönnöm. A DVTK megadta a lehetőséget, hogy újra Magyarországon játszhassak".

Borítókép és forrás: Dvtk.eu

 

Sport365.hu - FTC -DVTK, a sereghajtó győzött az éllovas ellen

Az NB1-ből elhalasztott mérkőzésen a listavezető Ferencváros óriási meglepetésre kikapott a DVTK együttesétől. A zöld-fehérek történelmi vereséget szenvedtek, akik 2017 áprilisa után kaptak ki ismét hazai pályán bajnoki mérkőzésen. Asmir Suljic csereként beállva döntötte el a mérkőzést a 84. percben. A Diósgyőr ezzel megtörte a zöld-fehérek hazai pályán lévő 61 mérkőzéses veretlenségi sorozatát.

Videók