Pénzzel és eszközzel is segíti új támogatója a Ferencvárost

A Teqball Kft. és a Ferencváros labdarúgócsapata hosszú távú támogatói szerződést kötött, amely alapján előbbi pénzzel és sporteszközzel is segíti a bajnoki címvédő klubot.


 

 
 
„Bízunk benne, hogy a Teqball hozzásegíti az FTC-t a hazai és nemzetközi sikerekhez. A játékosok még technikásabbak lesznek a teqballnak köszönhetően" - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Nemes Tamás, a Docler cégcsoport - amelyhez a Teqball Kft. tartozik - kommunikációs vezetője.
 
Orosz Pál, az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója szerint az FTC mindig is innovatív klub volt, egyúttal kiemelte, ezúttal nemcsak az új támogatónak örülnek, hanem annak is, hogy a játékosok is fejlődhetnek a megállapodás által. Külön köszönetét fejezte ki, hogy a Teqball egy kevésbé sikeres időszakban állt a bajnokságban jelenleg negyedik csapat mögé. Az anyagi támogatásról nem nyilatkozott. "Azt szeretnénk, ha akár az összes NB I-es együttesnél használnák a teqballt a játékosok technikai fejlesztésére" - mondta Borsányi Gábor, a magyar fejlesztésű játék kreatív ötletgazdája.
 
Thomas Doll vezetőedző arról beszélt, hogy mint volt labdarúgó és jelenlegi tréner is remek lehetőséget lát a teqballban, amely mind a regenerációban, mind a technikai képességek fejlesztésében segítheti futballistáit.
 
„Nem csodálom, hogy Ronaldinho szereti ezt a játékot" - utalt a brazil sztárnak a sporteszköz népszerűsítésében nyújtott szerepvállalására a német szakember, aki szerint ez a játék a koncentrációt is nagyban fejleszti azáltal, hogy a pingpongasztalhoz hasonló játéktér felülete hajlított, így nehezebbé teszi a labda pattanás utáni ívének kiszámítását.
 
A teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok között akár többen is.
 

Videók