Pakson is kikapott a Fehérvár

Az új edzővel sem tud nyerni a Fejér megyei csapat.


A MOL Fehérvár FC a hajrában kapott gólokkal 3-2-re kikapott a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A székesfehérvári együttes a másfél hete vezetőedzőnek kinevezett német Michael Boris irányításával sem tud pontot szerezni, vereségsorozata immár öt meccs óta tart.
A Paks két nyeretlenül megvívott összecsapás után győzött ismét, ezzel átvette a negyedik helyet a tabellán a Fehérvártól.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 3-2 (1-2)

Paks, 1619 néző, v: Bogár

gólszerzők: Haraszti (19.), Ádám (85.), Lenzsér (94.), illetve Zulj (3.), Dárdai (13.)
sárga lap: Szabó J. (56.), Kinyik (92.), illetve Rúben Pinto (34.), Alef (61.), Kodro (67.), Dárdai (71.), Kovács D. (77.), Rus (86.), Szendrei (89.)

Paks:

Nagy G. - Tamás (Sajbán, 62.), Kinyik, Lenzsér - Osváth, Papp K., Szabó Bá. (Böde, a szünetben), Balogh B. (Windecker, 62.), Medgyes S. (Szabó J., a szünetben) - Haraszti (Nagy R., 78.), Ádám

Fehérvár:

Kovács D. - Fiola, Lüftner (Szendrei, 77.), Rus - Nego, Rúben Pinto (Evandro, 69.), Alef, Zulj, Hangya - Dárdai (Kovács I., 83.), Kodro (Nikolics, 69.)

A székesfehérvári klub másfél órával a találkozó kezdete előtt a hivatalos honlapján közölte: az Ukrajnában kialakult háborús konfliktus miatt négy ukrán légiós, Ivan Petrjak, Jevhen Makarenko, Bohdan Lednev és Artem Sabanov jelezte a szakmai stábnak, hogy nincs megfelelő mentális állapotban ahhoz, hogy pályára lépjen Pakson, ezért ők nem utaztak el a csapattal.

Jó iramban, helyzetekkel és gólokkal indult a mérkőzés, melynek első félidejében labdabirtoklásban és a kapura lövések számában is jobbnak bizonyult a Paks, mégis a vendégek vonultak előnnyel a szünetre.

A Fehérvár ugyanis már a harmadik percben vezetést szerzett, tíz perccel később pedig megduplázta előnyét. A hazaiak azonban meccsben maradtak, köszönhetően Haraszti Zsolt 17 méterről szerzett bombagóljának.

Fordulás után a cserékkel felfrissített Paks nagy lendülettel igyekezett egyenlíteni, a góllövőlistát vezető Ádám Martin azonban előbb érvénytelen találatig, majd pedig egy kapufáig jutott. A félidő felétől a leginkább az eredmény megtartására törekedő Fehérvár tördelni kezdte a játékot, így a sárga lapok száma is megszaporodott vendégoldalon.

A hajrában aztán Ádámnak sikerült megvillannia és egy bal oldali beadást fejjel gólra váltania, a 94. percben pedig egy szöglet után Lenzsér pecsételte meg a vendégek sorsát, akik így egymás után ötödször maradtak pont nélkül az élvonalban.

Borítókép: Facebook.com/ Paksi Fc 

Videók