OTP Bank Liga: sikerrel búcsúztatta stadionját az MTK

Az MTK Budapest szombaton a sereghajtó és kiesett Kaposvári Rákóczi 2-0-s legyőzésével búcsúztatta el otthonát, a Hidegkuti Nándor Stadiont a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában.


A két csapat között osztálykülönbség volt, az MTK érvényesítette is a fölényét, melynek köszönhetően kétgólos előnyre tett szert a szünetig.

A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, de nem sikerült újabb gólt szerezniük még 11-esből sem, illetve egy ízben a gólvonalról mentett egy vendég védő.

A meccsre minden olyan futballistát meghívtak, aki valaha viselte a kék-fehérek mezét, ők külön szektorban kaptak helyet.

A mérkőzés mellett showműsorral és tűzijátékkal is készültek a szervezők.

A szurkolók egy transzparenst feszítettek ki a kerítésre, amelyen az volt olvasható: "Köszönjük az emlékeket!"

A második világháborúban lerombolt és 1947-ben újjáépített Hidegkuti Stadion bontását a mérkőzést követő hetekben fokozatosan kezdik meg, az új, ötezer férőhelyes létesítmény, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad, várhatóan 2016 őszére készül el.

A somogyiak tíz év után búcsúznak az élvonaltól úgy, hogy az első fordulótól kezdve végig az utolsó helyen álltak a tabellán.

A Puskás Akadémia Szakály Dénes két góljával győzött Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának szombati mérkőzésén.

A két csapat nyugodtan játszhatott, mert a Kecskemét az eredménytől függetlenül szinte biztos, hogy az első tízben végez, a Puskás Akadémia pedig már biztosította helyét az első osztályban a következő idényre is.

A Kecskemét kezdte jobban a mérkőzést, több gólveszélyes támadást vezettek csatárai, majd Balázs emelésével a vezetést is megszerezte. A vendégek egyenlítő góljánál Szakály távoli lövését a fiatal Verebélyi bevédte, tíz perc múlva a játékvezető Vukasovicot kiállította.

A második félidőben az emberelőnyben futballozó Puskás Akadémia fölényben játszott, és a 83. percben Szakály góljával a vezetést, egyben a győzelmet is megszerezte.

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 30. forduló:
MTK Budapest - Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)
gólszerző: Bese 34., 43.
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)
gólszerző: Balázs 15. illetve Szakály D. 35., 83.

Videók