"Orbán Viktor Futbóliát épít Magyarországon" - Durva kritika a stadionépítések miatt

Orbán Viktornak, ha fociról van szó, semmi sem drága, a kormányfő "Futbóliát építi Magyarországon" - hangoztatta hétfőn a szombathelyi Haladás-stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, az LMP Országos Választmányának tagja.


A politikus szavai szerint a kormányzat biztosítja majd azt a 9,6 milliárd forintot, amely a 10 ezer férőhelyes stadion és a multifunkcionális sportcsarnok felépítéséhez kell, de az LMP véleménye szerint Szombathelynek szánt milliárdokat helyesebb lenne egy a helyi gazdaság fejlesztését szolgáló alapba befizetni.

Ez az alap támogathatná például az öko- és falusi turizmust a megyében, amivel tartós, válságálló munkahelyeket lehetne teremteni - mondta.

Hozzáfűzte: az ország jelenlegi gazdasági állapota nem teszi lehetővé, a presztízsberuházásokat, véleményük szerint sokkal fontosabb lenne a meglévő sportlétesítmények megfelelő működtetése, közpénzből pedig a szabadidő- és diáksport támogatására kellene költeni.

Horváth Zoltán, a párt helyi önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: szombathelyiként természetesen örül annak, hogy kormányzati pénz érkezik a városba, de véleménye szerint egy akkora méretű sportkoplexum működtetése mint amilyet terveznek, komoly nehézségeket okoz majd az önkormányzatnak.

A képviselő nehezményezte azt is, hogy noha a bejelentés már egy hónapja elhangzott, a szombathelyi közgyűlést hivatalosan még nem tájékoztatta a városvezetés és ez a tájékoztatás nem szerepel a következő, csütörtöki ülés kiadott napirendjén sem.

Hozzátette: az ígéretek ellenére eddig nem kezdődött meg az egyeztetés a bizonyára nagy építkezéssel, átalakításokkal járó beruházásról sem az érintett városrész lakosságával, sem pedig a civil szervezetekkel. Ugyanakkor az LMP-nek már van javaslata az új stadion nevére: szerintük nevezhetnék "Futbólia Savariensisnek".

 

Videók