Nyáron visszavonul az ikonikus magyar középpályás

Befejezi pályafutását Lisztes Krisztián – írja a Nemzeti Sport Online.


Az elmúlt húsz év egyik legjobb magyar futballistája a Ferencvárossal magyar bajnok volt és a Bajnokok Ligájában szerepelt, légiósként a VfB Stuttgartban, a Werder Bremenben, a Mönchengladbachban és a Hansa Rostockban is játszott.

A brémaiakkal a Bundesliga 2003-2004-es idényében bajnoki címet szerzett. A középpályás a válogatottban 49 alkalommal lépett pályára. Egyöntetű a vélemény, hogy Lisztes még ennél is szebb karriert futhatott volna be, ha játékát nem nehezítik folyamatos sérülések.

"Ha gyorsan nem találnak fel valamilyen speciális eljárást, amellyel fájdalom nélkül folytathatom nyolcvanhárom éves koromig, akkor igen, nyáron alighanem befejezem – nyilatkozta a jelenleg az NB II-es Soroksár alkalmazásában álló labdarúgó a sportnapilapnak. – A térdem olyan állapotban van, hogy világos volt, előbb-utóbb eljön a búcsú ideje. Meg amúgy is, nyáron betöltöttem a harmincnyolcat”.

Lisztes elmondta, amikor az orvosokkal beszélgetett, még az is szóba került, ha nem fejezi be az aktív játékot, elképzelhető, hogy évek múlva nem tud sétálni a gyerekeivel, vagy passzolgatni a fiával, így nincs más lehetősége, mint a visszavonulás.

Videók