Nem született gól az örökrangadón

A legutóbbi öt találkozójukon négyszer is döntetlen született.


A címvédő és listavezető Ferencváros meglepetésre csak gól nélküli döntetlent játszott az utolsó előtti MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

A felek a legutóbbi öt találkozójukat tekintve negyedszer végeztek döntetlenre - az FTC egy győzelme mellett -, a most zajló kiírásban másodszor is 0-0 lett a csatájuk.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 0-0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4826 néző, v.: Karakó
sárga lap: Kata (7.), Spirovski (21.), illetve Nguen (41.)

MTK:

Mijatovic - Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka - Kata (Szakály D., a szünetben), Kadlec (Kovácsréti, 82.), Spirovski (Stieber, a szünetben), Ramadani, Kovács M. (Mezei, 58.) - Grozav (Miovski, a szünetben)

Ferencváros:

Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Civic, 59.) - Laidouni, Vécsei - Zachariassen, Nguen, Marquinhos (Auzqui, 60.) - Boli (Bassey, 60.)

A mozgalmas, jó tempójú első félidőben a Ferencváros az akcióiból több lehetőséget dolgozott ki, de azok nem jelentettek veszélyt Mijatovic kapujára. Az MTK ritkán jutott el a vendég tizenhatos környékére, mert a ferencvárosiak mezőnyben gyorsan visszaszerezték az elvesztett labdákat.
A szünetben hármat cserélt az MTK, amely a vendégek fokozódó nyomása miatt rövid időre beszorult a saját térfelére. Bő tíz perc után azonban nemcsak kijött a szorításból a hazai együttes, hanem helyzetei is adódtak. A 69. percben parázs jelenetek játszódtak le az MTK kapuja előtt, kétszer a hazai védők blokkoltak, kétszer Mijatovic védett, egyik alkalommal óriási bravúrral. Lendületben maradt az FTC, fölénye a 79. percben érett góllá - Zachariassen talált be -, amit fél perccel később érvénytelenített Karakó játékvezető, mert a vendégek akcióját lesállás előzte meg a bal oldalon. A hajrá a Ferencvárosé volt, de a helyzeteiben akkor már nem volt gólveszély.
Ez volt a 220. bajnoki örökrangadó, 90 FTC- és 78 MTK-siker mellett az 52. döntetlen született.

Borítókép: Patkós Imre/ Sport365 

 

Videók