Nem bírt el egymással az Újpest és a Honvéd

A Budapest Honvéd kétgólos hátrányból mentett pontot.


A Budapest Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.


OTP Bank Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd FC-Újpest FC 2-2 (2-2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)
sárga lap: Nagy G. (33.), Batik (73.), Kamber (80.), illetve Kastrati (83.)

Budapest Honvéd:

Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Kamber - Nagy D. (Eppel, 77.), Nagy G. (Szendrei, 92.), Zsótér (Aliji, 73.), Balogh N. - Gazdag

Újpest:

Banai - Kastrati, Baosic (Máté, 19.), Csongvai - Pauljevic, Onovo, Mitrovic, Antonov - Tallo, Szakály P. (Bacsa, 85.), Beridze (Simon, 81.)

Kiegyenlített, közepes iramú mezőnyjáték mellett a lehetőségeit tökéletesen kihasználó Újpest a 25. percre - Tallo, illetve Beridze találatával - kétgólos előnybe került. A kapura sokáig veszélytelen Honvéd azonban Gazdag egy percen belül szerzett duplájával még a szünet előtt ledolgozta hátrányát.


Az Újpest kétgólos előnyben is volt.
Fotó: Patkós Imre/ Sport365.hu A szünet után húsz percig mindkét oldalon kitartott az első félidő végének lendülete, a csapatok bátran támadták le egymást, veszélyes helyzetet viszont nem tudtak kialakítani. A 70. perc környéken mezőnyfölénybe került a Honvéd, az Újpest csak a hajrában jött ki a szorításból. A kapuk azonban változatlanul ritkán, és akkor sem nagyon forogtak veszélyben, az eredmény pedig a lefújásig nem változott.


A két együttes legutóbbi tíz egymás elleni bajnoki találkozójából hatodszor született döntetlen. A Budapest Honvéd pályaválasztóként hatodszor játszott döntetlent, két győzelem és hat vereség mellett.

A gólok

Borítókép: MTI/ Koszticsák Szilárd 

Videók