NB I: szenzációs meccsel indult a forduló

Fordulatokban nem volt hiány.


Debreceni VSC-MTK Budapest 3-3 (1-2)
Nagyerdei Stadion, 4002 néző, v.: Berke     
gólszerzők: Bódi (41.), Takács (87.), Szatmári (95.), illetve Kanta (15.), Lencse (42., 75.)     
sárga lap: Kusnyír (58.), Kinyik (91.), illetve Szelin (17.), Ikenne-King (39.), Kicsak (68.), Pintér (74.), Kanta (82.), Torghelle (90.), Gengeliczki (95.) 
    
Debreceni VSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Barna (Könyves, 52.) - Tőzsér - Varga K., Haris, Bódi (Bereczki, 84.), Ferenczi - Avdijaj (Takács, 74.) 
MTK Budapest: Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Farkas (Schäfer, 55.), Bognár, Kanta, Ramos (Gera D., 84.) - Lencse (Torghelle, 77.) 
 
Emlékezetesre sikeredett az OTP Bank Liga ötödik fordulójának nyitó meccse, amelyet a DVSC az MTK-val vívott. Erik Cikosnak a kezdő sípszó előtt a gyűrűjével gyűlt meg a baja, a különös történet részleteiről ide és ide kattintva olvashatnak bővebben.
 
A meccsen 15 percet kellett várni az első gólra, ekkor Kanta József egy sakk-matt akció végén tette fel az i-re a pontot (0-1). Az első félidő hajrájában felpörögtek az események: előbb Bódi egy szabadrúgást váltott gólra, de a debreceniek öröme nem sokáig tartott, hiszen szinte azonnal, a középkedés után újra átvette a vezetést az újonc (1-2).
 

A második játékrészben Lencse László duplázta meg a kék-fehérek előnyét, ekkor a 75. minutumban jártunk, így karnyújtásnyi távolságba kerültek Feczkó Tamás tanítványai a három ponttól.
 
Igyekezett faragni a hátrányán a Debrecen, és Takács egy pontrúgást követően szépített. A hosszabbításban nagyon nyomott a cívisvárosi alakulat, Takács a felső léc strapabíró-képességét is tesztelte. Amikor már talán mindenki elkönyvelte az MTK győzelmét, jött egy újabb szabadrúgás, ami után Szatmári Csaba fejelt a fővárosiak kapujába. 

Videók