NB I: a Kaposvár legyőzésével útban az ezüst felé a Videoton

A Videoton 2-1-re legyőzte a vendég Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.


A székesfehérváriak sikerükkel kihasználták az MTK Budapest délutáni vereségét, s így hárompontos előnyre tettek szert a fővárosi gárdával szemben az ezüstéremért vívott harcban.

 
A somogyiak bátran kezdtek, melynek köszönhetően a találkozó elején a zöld-fehéreknek volt több helyzetük. Negyedórányi játék után viszont már egyértelműen a Videoton diktálta az iramot, lendületesen futballozott, s a 29. percben a fehérvári nyomás góllá érett. A szünetig tovább növelhette volna előnyét a nagy elánnal támadó hazai csapat, de Álvarez a kapu fölé, Torghelle az oldalhálóba lőtt.

Közvetlenül a fordulás után a Kaposvár volt aktívabb, Vrucina a kapufát találta el, majd a Videoton fokozatosan ismét a vendégek fölé nőtt. Az 54.percben a Bőle sérüléséből adódó létszámfölényt a hazaiak kihasználták, ugyanis a végig remeklő Torghelle hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kovácsot. A folytatásban is fölényben játszottak a hazaiak, de a Rákóczi nem adta fel a meccset, a vendégek cseréi új lendületet adtak a csapatnak, amelynek sikerült szépítenie. A hajrában kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de az eredmény már nem változott.

 Prukner László: "Mind a két félidőben jól kezdtünk ,de a bekapott gól rövidzárlatokat okozott. Úgy gondolom hogy tisztességesen helyt álltunk, sajnálom az üresjáratokat, mert ez azt bizonyítja hogy elveszítettük az önbizalmunkat, így rengeteg energiát kellett fektetnünk a talpraállásba. Megérdemelten nyert a videoton."

José Gomes: "Az utolsó negyed órában nem játszottunk látványosan, de az első 75 percben jól játszottunk, odatette magát a csapát, a 75 perc nagyon látványos volt."

Bővebben hamarosan!

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 28. forduló:

Videoton - Kaposvár 2-1 (1-0)

Székesfehérvár, 4000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Álvarez (29.), Kovács I. (54.), illetve Thian (77.)
sárga lap: Vitor Gomes (44.), illetve Vrucina (17.), Oláh (93.)

Videoton FC:

Tujvel - Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira - Mitrovic (Tóth B., 72.), Vitor Gomes - Paraiba, Kovács I., Álvarez (Gyurcsó, 72.) - Torghelle (Lupeta, 84.)

Kaposvári Rákóczi:

Hajduch - Okuka (Haruna, 65.), Kovács O., Hegedűs, Jánvári (Thian, 73.) - Bőle (Addo, 57.), Pedro, Safaric, Balázs - Vrucina, Oláh

Videók