NB I: Korhut Mihály az ötvenedik meccsére készül

Ha Korhut Mihály lehetőséget kap szombaton a Haladás ellen, akkor a DVSC-TEVA balhátvédje ötvenedik NB I-es mérkőzését játssza majd.


"Annak ellenére, hogy az ötvenedik NB I-es meccsem lesz, ugyanúgy készülök a Haladás elleni találkozóra, mint bármelyik másra, de úgy várom, mint az elsőt - mondta a dvsc.hu-nak Korhut Mihály. - Nem befolyásolja majd természetesen a teljesítményemet, hogy ez számomra jubileumi meccs lesz, csak arra fogok koncentrálni, hogy játékommal segítsem a csapatot a Haladás legyőzésében."

- Negyvenkilenc NB I-es meccs van mögötted, ennek jelentős részét a Loki színeiben játszottad. Elégedett vagy az eddigi pályafutásoddal?
"Tíz mérkőzést játszottam Kaposváron, a többit itt. Sokat jelent nekem, hogy sikerült beverekednem magam annak a klubnak az első keretébe, ahol nevelkedtem. Magyarország egyik legjobb csapatában játszhatom, tehát elégedett lehetek, de szeretném, ha a játékom még jobb lenne."

- Az ötvenedik meccs úgy az igazi, ha egy nagy győzelemmel ünnepelhetnéd meg...
"A debütálásom jól sikerült, mert akkor nyertünk a Pápa ellen, remélem, ezúttal is lesz ok az örömre. Amúgy is javítani szeretnénk az Eger elleni botlást. Fájó vereség volt, mert labdabirtoklásban jobbak voltunk, de nagyon kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, míg ők egy kontra után gólt rúgtak. A futball már csak ilyen, becsúsznak vereségek is, de azt gondolom, jókor jött a pofon, és fel tudunk állni."

- A Haladás ellen általában jó mérkőzéseket vívunk. Mire számíthatnak most a szurkolók?
"Az biztos, teljesen más meccs lesz, mint az Eger ellen, hiszen a hevesiek nem nagyon akartak támadni, beálltak védekezni, és időnként kontrákat indítottak. A Haladás más stílusban futballozik, nem adja fel a támadás lehetőségét, passzolgat is. Egy jó csapat érkezik hozzánk, remek játékosok alkotják a keretét, tehát most sem vár ránk könnyű találkozó, de más lesz."

- Dolgozik bennetek a dac?
"Az biztos, hogy szombaton nagyon odatesszük magunkat."

Videók