NB I: hátrányból fordítva győzött a Honvéd Kaposváron

A vendég Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott a Kaposvár ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.


A forduló nyitómérkőzésének első félidejében egyértelműen a kaposváriak irányították a játékot. A házigazda több nagy helyzetet kialakított, a vezetést is megszerezte a jó formában lévő Waltner góljával. A térfélcsere után nagyot változott a játék képe, ekkor már az történt a pályán, amit a fővárosiak akartak. A Honvéd Tchami büntetőjével egyenlített, Lanzafame szabadrúgása után pedig előnybe került. A somogyiak küzdöttek az egyenlítésért, de Oláh tizenegyest hibázott, így a kispestiek végül - második félidei játékuknak köszönhetően - elvitték a három pontot Kaposvárról.

Prukner László így értékelte a mérkőzést: "Elkeserítő, hogy produkálunk és veszítünk. Szimpatikus vesztes vagyunk. Volt egy holtpont a csapat játékában, amiből nem tudtunk sokáig kijönni, de utána legalább a döntetlent el kellett volna érnünk. Fortuna mostanában nincs velünk."

A Honvéd edzője, Marco Rossi sem volt felhőtlenül boldog a lefújsát követően, pedig nyert a csapata, ám ahogy mondta: "A mérkőzés elején hiányzott a játékunkból, amit modern futballnak neveznek, nevezetesen a futás, küzdés, hajtás. Egynémely játékosom ma nem csillogtatta ezen erényeit. Ugyanakkor a másodk félidőben az ellenfél fölé nőttünk és megszereztük a három pontot."

 LABDARÚGÁS
 OTP Bank Liga, a 23. forduló:
Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 1-2 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző, v.: Berger
Kaposvár: Hajdúch - Okuka, Kovács O., Hegedűs, Jánvári (Vrucina, 86.) - Pavlovic, Oláh (Haruna, 79.), Safaric, Pedro (Horváth T., 74.), Balázs B. - Waltner
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King (Tandia, 62.), Lovric, Ignjatovic, Baráth - Nagy G., Diarra, Hidi (Ivancsics, 33.) - Tchami, Délczeg (Bobál G., a szünetben), Lanzafame
Gólszerző: Waltner (14.), illetve Tchami (60.), Lanzafame (67.)
Sárga lap: Kovács O. (66.), illetve Ignjatovic (31.), Baráth (44.), Tandia (72.)

Videók