NB I-es nyilatkozatok: "Hamar lerendeztük..." - Horváth Ferenc

Vasárnap három NB I-es mérkőzéssel zárult az OTP Bank Liga 4. fordulója. A találkozók után a vezetőedzők mondták el a véleményüket.


Szombathelyi Haladás - DVSC-Teva 1-1, Artner Tamás és Kondás Elemár nyilatkozata (dvsc.hu):

Artner Tamás (Haladás): "Csodálatos csapatunk van, amely 0-1 után, emberhátrányban is fel tudott állni. A szurkolók segítsége nélkül nem tudtunk volna így játszani. A meccs összképe alapján közelebb álltunk volna a győzelemhez, ha nincs a tizenegyes és a fegyelmezetlenség. Az első félidőt egyértelműen uraltuk, oda szerettünk volna egy stabil játékost behozni, hogy még többet legyen nálunk a labda. Sajnos elkövettünk egy buta hibát, ami tizenegyest eredményezett, de azt hiszem, hogy az utolsó harminc percért óriási dicséret illeti a csapatot. Kockáztattunk, átálltunk három védőre, behoztunk egy támadót, tehát mindent megtettünk, hogy az egy pontot itthon tartsuk. Sikerült, teljesen megérdemelten."

Kondás Elemér (DVSC): "A Haladás jó csapat, ellene mindig nagyon jó mérkőzést szoktunk játszani, most is erre számítottunk – kezdte Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője. - Vezetést szereztünk, emberelőnybe is kerültünk, de a végén mégis mi lettünk kevesebben, nem az ellenfél, amely ezt ki is használta, egy lecsorgó labdából, átlövés utáni góllal egyenlített. Úgy érzem, megérdemeltük volna a győzelmet. Nyilván volt a Haladásnak is egy-két lehetősége, de kezünkben volt a meccs. Ami a kiállításokat illeti, Lázár Pál esetében a második sárgát nem éreztem jogosnak, Korhuté azonban piros volt. Jól mentek a srácok, sajnáljuk, hogy csak egy pontot sikerült szereznünk, de ezt is meg kell becsülni."

Fotó: vidi.hu

Videoton FC - MVM Paks 4-1, José Gomes és Horváth Ferenc nyilatkozata (vidi.hu):

José Gomes (Videoton): "Jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon alaposan felkészültünk a Paksból, egész héten az ő játékukra készültünk, ahogy minden bizonnyal ők is kielemeztek bennünket. Az biztos, hogy egy tíz emberrel játszó csapat ellen néha könnyebb, néha viszont nehezebb játszani, mivel az emberhátrányban lévő csapat nagyobb hangsúlyt helyez a védekezésre. Szerintem, ha nincs a kiállítás, akkor is megnyertük volna ezt a találkozót. Nem terveztük azt, hogy négy fordulót követően hány pontunk lesz. Nagyon keményen dolgoznak a játékosok, az edzéseken hihetetlen munkát végeznek. Ennek a munkának a gyümölcse a 12 megszerzett pont. Nem az ölünkbe hullott mindez, hanem nagyon keményen megdolgoztunk érte!"

Horváth Ferenc (Paks): "Hamar lerendeztük a meccset, sok izgulni valónk nem maradt a 6. perc után. Ahhoz, hogy emberhátrányban, egy ilyen jó csapat otthonában ennél eredményesebben játsszunk, még gyengék vagyunk. Aminek örülni lehet, hogy nem ütöttek ki bennünket, csupán pontozással nyert ellenünk a Vidi. 2-0-után, amit lehetett, azt megtettük. Volt tartásunk, és egy ilyen sokk után nagyon nehéz felállni a padlóról, nekünk azonban sikerült. A kiállítás teljesen jogos volt, ehhez kétség sem férhet. Nagyon jól esett, az, ahogy a fehérvári közönség fogadott. Mindig örömmel jövök Székesfehérvárra, most azonban szomorúan távozom a Sóstói Stadionból. És a végére egy költői kérdés. Miért csinálnak bohócot a magyar edzőkből? Miért kell sárga megkülönböztető mellényt felvennünk? Eddig egyetlen komoly bajnokságban szereplő csapat edzőjét sem láttam megkülönböztető mellényben az oldalvonal mellett állni."

Fotó: honvedfc.hu

Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC 3-0, Marco Rossi és Benczés Miklós nyilatkozata (honvedfc.hu):

Marco Rossi (Honvéd): "Nem volt olyan egyszerű a mérkőzés, mint amit az eredmény mutat. Csináltuk, amit kellett, amíg meg nem szereztük az első gólt, onnan indult be a gépezet. Addig nem volt egyszerű. Beragadtunk az év elején, utána nehéz volt felállni földről, de hétről-hétre fejlődünk a játékban. Taktikailag is előrébb léptünk, sikerült több olyan feladatot megvalósítani, ami tavaly működött és erre újból képesek voltunk. Nem kockáztattunk a mérkőzés folyamán, az ellenfélnek nem hagytunk túl sok lehetőséget. Ki kell emelnem Lőrinczy Attilát, aki először játszott végig, és élt a lehetőséggel! Ez példa minden fiatalnak, hogy be kell állni a sorba, végezni a munkát, és mindenkire sor kerül, aki megérdemli. A következő mérkőzéseken is lesznek akadémisták, akik lehetőséget kapnak.Örülünk az eredménynek, megszereztük a három pontot, ez a legfontosabb."

Benczés Miklós (Diósgyőr): "Megint csak az a feladat hárul rám, hogy gratuláljak az ellenfélnek. Ami önmagában nem baj, mert őszintén teszem, csak sorozatosan ez már nem jó. Nagy probléma, hogy egy bekapott gól után ennyire megváltozik a csapatom játéka. Pedig tudtuk, hogy mit fog játszani a Kispest, ezeket a felíveléseket ragyogóan hatástalanítottuk. Viszont a pontrúgások után, ahol gyakorlatilag csak a koncentráció kellett volna részünkről, háromszor is eredményes tudott lenni az ellenfél. Ez óriási hiba. A védelmünkben kilenc NB1-es meccs volt a bajnokság kezdetén, most már néggyel több, de ez még elmarad a Kispest legfiatalabb játékosának rutinjától. Ez a mérkőzés volt a legnagyobb csalódás eddig, nem volt vezérünk ma.Két fiatal akadémistát cseréltem be, nem Gallardot és Zsolnai Robit. Azért tettem ezt, mert nem volt benne e játékunkban, hogy felállunk 3-0-ról, ez olyan vizsgafeladat volt nekik. Sok munka vár ránk."

Videók