NB I: címvédő a tavalyi bajnok ellen

Kiesési rangadók is lesznek.


A másfél héttel ezelőtt átadott MOL Aréna Sóstóban sorra kerülő összecsapáson a hazai pálya előnye miatt a fehérváriak az esélyesebbek, azonban tény, hogy a piros-kékek eddigi hét pontvesztésükből hatszor az európai kupameccsük után nem tudtak győzni. Márpedig a Vidi csütörtökön, az Európa-liga ötödik fordulójában Boriszovban rendkívül nehéz körülmények között, extrém hidegben lépett pályára, s kapott ki 2–0-ra.

 
A két csapat a tabella második és harmadik helyét foglalja el azonos pontszámmal, így az összecsapás tétje, hogy melyik gárda tarthatja a lépést a listavezető Ferencvárossal.
 
Az ötpontos előnnyel első zöld-fehérek Paksra látogatnak, a két csapat eddigi 22 bajnoki mérkőzésének mérlege kilenc-kilenc fővárosi siker és döntetlen mellett négy paksi győzelem. A Tolna megyeiek hazai pályán eddig csak egyszer, a címvédő Viditől kaptak ki ebben az idényben.
 
Kiesési rangadó vár a sereghajtó Haladásra, amely hazai pályán fogadja a jelenleg tizedik, már bennmaradó helyen álló Diósgyőrt. A két csapatot jelenleg négy pont választja el egymástól a tabellán, azaz a szombathelyiek egy esetleges hazai vereséggel biztosan kieső pozícióban vonulnának a téli szünetre. A DVTK az előző két fordulóban hazai pályán nyert, míg a Haladás Horváth Ferenc irányításával hat vereség mellett csak egyszer nem kapott ki, igaz, akkor a Ferencvárost győzte le Szombathelyen.
 
Az M4 Sport szombaton az MTK Budapest-Debrecen és a Paks-Ferencváros mérkőzést közvetíti, míg vasárnap a MOL Vidi FC-Budapest Honvéd találkozót tűzi műsorra. A Kossuth Rádió szombaton a 17 órakor kezdődő találkozók hajrájáról 18.30-tól a Körkapcsolásban számol be, míg 20.11-től a Sportvilágban a Paks-Ferencváros mérkőzést közvetíti.
 
Az OTP Bank Liga 16. fordulójának programja:
szombat:
Szombathelyi Haladás-Diósgyőri VTK 17.00 (m4sport.hu)
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 17.00 (m4sport.hu)
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 17.00 (m4sport.hu)
MTK Budapest-Debreceni VSC 17.00 (M4 Sport, m4sport.hu)
Paksi FC-Ferencváros 19.30 (M4 Sport, m4sport.hu)
 
vasárnap:
MOL Vidi FC-Budapest Honvéd 18.00 (M4 Sport, m4sport.hu)
 

Videók