NB I: az Újpest a Kaposvárt is megverte és tovább kapaszkodik

Az Újpest 1-0-ra legyőzte a vendég Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.


A mérkőzés előtt az újpesti klubvezetés a pályán köszöntötte Dunai Antalt, az egyesület olimpiai bajnok játékosát, aki március 21-én töltötte be 70. életévét.

Szintén köszöntötték az olimpiai bajnok Kozák Danuta kajakost és Gyurta Dániel úszót, ugyanis az elmúlt hónapokban mindketten Újpestre szerződtek.

Az első félidőben valamelyest a hazai együttes futballozott mezőnyfölényben, de a Kaposvár előtt is adódtak lehetőségek. Az Újpest aztán egy némileg szerencsés góllal megszerezte a vezetést, majd a vendégek is betaláltak, de Pavlovic gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, így Prukner László, a Kaposvár vezetőedzője két támadó felfogású futballistát küldött a pályára. A vendégek ezt követően sokkal többet veszélyeztettek, de ki is nyíltak, így az Újpest az ellentámadásokból próbálta növelni előnyét, ez azonban nem sikerült.

A mérkőzés összképe alapján a hazai csapat egy kiegyenlített összecsapáson tartotta otthon a három pontot és már a hetedik a táblázaton.

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 22. forduló:

Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 1200 néző, v: Németh Á.
gólszerző: Vasiljevic (33.)
sárga lap: Vasiljevic (38.), Kabát (84.), illetve Safaric (32.), Okuka (70.), Oláh (76.)

Újpest: Balajcza - Vermes, Szélesi, Chema Antón, Iandoli - Simon K., Balogh B., Kabát, Vasiljevic, Christ (Remili, 72.) - Moraes (Stanisavljevic, 58.)

Kaposvár: Hajdúch - Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári (Vrucina, 75.) - Pavlovic (Thian, 87.), Pedro, Safaric, Horváth T. (Waltner, 68.), Balázs B. - Oláh

 

 

Videók