NB I: 2-0-ra nyert a Fradi az örökrangadón

Két gólos sikert aratott a Ferencváros az MTK ellen az NB I 28. fordulójának Győrbe áthelyezett örökrangadóján.


A kék-fehérek vereségével a Videoton nagy esélyt kapott az ezüstérem megszerzésére, mert ha esti mérkőzését megnyeri, hat pontra növeli előnyét, míg az MTK-nak a harmadik helye is veszélybe kerülhet a Honvéd esetleges győzelmével.

A találkozót a jövő hét keddi Depeche Mode-koncert miatt nem a zöld-fehérek ideiglenes otthonában, a Puskás Ferenc Stadionban rendezték.


Az első perctől kezdve a Ferencváros irányított, az MTK rendkívül pontatlanul játszott, ennek ellenére az első félidő legnagyobb helyzetét a kék-fehérek hagyták ki.
 
A folytatásban is a ferencvárosiak futballoztak fölényben, s elszántabb, győzelemre törő játékuk eredményre vezetett, így megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

 

Garami József: "Röviden fogalmaznék, nem kívánok hosszabban beszélni róla: természetesen nem ez volt a taktika. Egyszerűen rosszak voltak a passzok, így elvesztettük a labdákat. Rosszul passzoltunk, a szokásosnál gyengébben játszottunk."

Moniz: "Eddig is megvoltak a lehetőségek a csapatok ellen, de most végre sikerült kihasználni azokat. Még van két mérkőzés hátra, be kell gyűjteni a pontokat, de a legfontosabb hogy minden meccsen betaláljunk és akkor akár odaérhetünk a dobogóra is."

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 28. forduló:

Ferencváros - MTK Budapest 2-0 
Győr, 2500 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Somalia (52.), Böde (68.)
sárga lap: Poór (63.)

Ferencváros:

Jova - Somalia, Besic, Klein, Sváb - Ionescu (Holman, 54.), Gyömbér, Cukic, Józsi, Orosz (Martinus, a szünetben; Peric, 80.) - Böde

MTK Budapest:
 
Groppioni - Wolfe (Nagy T., 59.), Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi - Vass, Zsidai, Kanta J., Pölöskei (Poór, a szünetben), Ladányi - Balajti (Tischler, 70.)

 

Videók