Nagy harcot hozott Bödéék edzőmeccse

1-1-es döntetlennel zárult a Paks és a Kaposvár felkészülési mérkőzése.


A második felkészülési találkozóját vívta a Paks a Kaposvár ellen.

Kifejezetten harcosan indult a találkozó. A Paksnál Szabótól Könyvesen át Bödéig nagyon élt a bal oldal, de a túloldalon Bartha is maximálisan együtt élt a játékkal. A hosszú sérüléséből nemrég felépülő játékos mutatta magát, kérte a labdát és többször is veszélyesen vezette a kaposvári védőkre a támadásokat. A tizenötödik percben Bertus tekert veszélyesen középre egy sarokrúgást, melyet a kapu előterében Szabó bólintott a hálóba.

Nem sokáig örülhetett a hazai együttes, ugyanis egy perccel később Nagy lőtte a labdát 20 méterről védhetetlenül a kapu sarkába, egalizálva ezzel az eredményt. A következő percekben kicsit szétszakadt a pálya, mindkét tizenhatos előterében alakultak ki veszélyes szituációk.


(forrás: paksifc.hu)

A Paksnál fél óra elteltével változtatott  Osztermájer Gábor, Bartha helyett Szendrei lépett a pályára. Öt perccel a szünet előtt Kecskés ívelt pontosan a vendég kapu elé egy szabadrúgást a bal oldalról, majd Gévay fejelt tisztán, de a vendégek hálóőre bravúrral hárított. Ezt követően a hazaiak feljebb tolták a védekezésüket, megnehezítve így a Kaposvár labdakihozatalát. A szünetig több helyzet már egyik oldalon sem adódott, így 1-1-el ért véget az első negyvenöt perc.

A Paks a második játékrészt a Holczer, Osváth, Szélpál, Kelemen, Baló, Windecker, Balogh, Szakály, Haraszti felállással kezdte, akiket a pályán maradt Hahn és Szendrei egészített ki tizenegyre. Tíz percet kellett várni az első veszélyes helyzetre, amikor is Haraszti tett mértani pontossággal középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, Windecker fejese azonban a kapu fölé vágódott.


(Kép: paksifc.hu)

Ezt követően a paksi csapat percekig beszorította a Kaposvárt, Balogh több ígéretes szögletet is elvégezhetett. Osztermájer a hatvanadik minutumban Hahn és Szendrei helyett Bort és Sajbánt küldte a pályára. A hatvanhatodik percben Windecker, Szakály és Haraszti kényszerítőzött gyönyörűen a jobb oldalon, azonban a veszélyes beadásra senki sem érkezett pontosan.

Tíz perccel később Balogh indult meg megállíthatatlanul középen, majd a jobb oldalt választotta, ahonnan Haraszti ívelt át a túloldalra, és Szakály lekészítése után Sajbán lőhetett. A túlságosan középre tartó és lelassuló labdát a vendég kapus könnyedén fogta. Negyed órával a találkozó vége előtt Bálót Debreceni váltotta a pályán, ezzel Osztermájer minden nevezett paksi játékosnak lehetőséget biztosított.


(Kép: paksifc.hu)

A nyolcvanadik perchez közeledve újabb szépségdíjas akciót vezetett a Paks. Osváth tette középre a játékszert, Sajbán menetrendszerűen érkezett, de a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. A mérkőzés véghajrájában nagy energiákat mozgósított a hazai együttes a győzelem megszerzésének érdekében, Sajbánnak és Bornak is adódtak lehetőségei, de egyik sem talált kaput, így maradt az 1-1.

Csapatok összeállítása:

Paks kezdő: Rácz - Kulcsár, Poór, Gévay, Szabó - Kecskés, Bertus, Bartha - Hahn, Böde, Könyves

Cserék: Holczer, Osváth, Szélpál, Kelemen, Baló, Windecker, Balogh, Szakály, Haraszti, Sajbán, Bor, Debreceni, Szendrei

Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Kaposvár kezdő: Pogacsics, Vachtler, Ur, Fodor, Hadaró, Szakály, Trebotic, Balázs, Pintér, Nagy R., Ádám

Cserék: Laky, Szabó Nagy J., Bévárdi, Nagy T., Farkas, Keresztes, Yakimiv

Vezetőedző: Disztl László

Gólszerzők: Szabó 15', Nagy 16'

Helyszín: Paks, PAKSI FC Stadion

Kép: paksifc.hu

Forrás: paksifc.hu

Videók