Moniz megérdemelt győzelemről, Kondás tucatszabálytalanságról beszélt

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában Ricardo Moniz szerint megérdemelt győzelmet aratott a Ferencváros, Kondás Elemér a hajrában megítélt büntető miatt értetlenkedik.


A DVSC a 10. percben vezetéshez jutott, egy jobb oldali szöglet után a védők nem tudtak felszabadítani, Adamo Coulibaly pedig 6 méterről a jobb sarokba lőtt. A Ferencváros a gól után átvette az irányítást, és egymás után alakította ki helyzeteit, a 34. percben ki is használt egyet: Józsi György szögletét követően Böde Dániel előzte meg a védőket, és látványos mozdulattal a léc alá fejelt.

A kapott gól nem hozta lendületbe a vendégeket, a folytatásban is a zöld-fehérek játszottak veszélyesebben, több nagy lehetőségükből azonban nem született gól. A 90. percben aztán a Böde lerántásáért megítélt büntetőt Józsi értékesítette, így a Ferencváros otthon tartotta a három pontot, a játék képe és a helyzetek száma alapján megérdemelten. A hazaiak vezetőedzője is így látta a találkozót.

Ricardo Moniz: - Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Az elmúlt időszak legeredményesebb magyar csapata ellen kellett bebizonyítanunk, hogy sikeresek tudunk lenni, és remek érzés, hogy ezt véghezvittük. Sajnos hoztuk a hagyományos hibákat, és a mérkőzés elején ismét pontrúgás után kaptunk gólt. Böde egyenlítő találata azonban megnyugtatta a csapatot, attól kezdve éreztem, hogy a kívánt irányba haladunk. Fontos volt, hogy a második félidőben nyugodtak maradtunk, ennek volt köszönhető Cukic több nagy helyzete is. A kidolgozott lehetőségek alapján megérdemeltük a győzelmet. A szurkolók és a klub dolgozói miatt is nagyon örülök a sikernek.

Kondás Elemér, a DVSC edzője sajnálja, hogy egy általa véleményesnek ítélt büntető döntött a Ferencváros javára:

Kondás Elemér (DVSC): - Nehéz meccsre készültünk, hiszen a Fradi otthonában sosem könnyű játszani. Jól kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést, ám az ellenfél egy szögletrúgás után egyenlített. A második félidőben a hazaiaknak volt néhány lehetőségük, amikor úgy éreztem, hogy szerencsésen kerültük el a gólt. Sokkal inkább örültem volna azonban, ha a játékosok döntik el az összecsapást, és nem egy tizenhatoson belüli tucatszabálytalanságot fújnak be tizenegyesnek.

LABDARÚGÁS
OTP BANK Liga, 14. forduló
Ferencváros - DVSC-TEVA 2-1 (1-1)
gólszerzők: Böde (34.), Józsi (90., 11-esből), illetve Coulibaly (10.)
sárga lap: Besic (61.), Cukic (84.), illetve Nagy Z. (39.), Spitzmüller (75.), Mészáros N. (89.)
 
FTC: Jova - Jovanovic, Besic, Otten (Somalia, 71.), Bönig - Cukic, Józsi, Ionescu, Gyömbér, Jenner - Böde (Klein, 91.)
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Mészáros N., Simac, Korhut - Bouadla (Czvitkovics, 72.), Spitzmüller, Varga J., Rezes - Coulibaly, Pölöskey (Sidibe, 66.)

Videók