Mikor kell használni a VAR-t? - Az Újpestnek valószínűleg lenne ötlete

Az MTK a 97. percben értékesített büntetővel legyőzte az Újpestet, mégis az egyenlítő gól volt a fordulópont.


Az MTK a 88. percben még hátrányban volt, végül a 97. percben értékesített büntetővel fordított a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
MTK Budapest-Újpest FC 2-1 (0-0)

Miután mindkét csapat megerősített középpályával vonult fel a találkozóra, a tömörülés miatt sok volt az átadási hiba, így a visszafogott iramú első félidőben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, a kapuk előtt nem adódott veszély. Előbb az Újpest, majd a félidő derekától az MTK próbált kezdeményezni, a hazaiak játékkedvét az hozhatta meg, hogy két alkalommal büntetőgyanús esetnél vették igénybe a videobíró segédletét, de végül egyiknél sem mutatott a tizenegyes pontra Karakó játékvezető.

A szünet után az MTK irányított, lőtt lesgólt és kapufát Miovski révén, Grozav pedig ígéretes pozícióból lőtt magasan a kapu fölé, de mivel csak a tempó nőtt, a technikai hibák száma nem csökkent, a gólveszély továbbra sem volt benne a játékban. A 73. percben megfogyatkozott a hazai gárda, Perkovic húzta vissza Tallót, és jutott a kiállítás sorsára, aztán a 81. percben utóbbinak is el kellett hagynia a pályát, második sárga lapját követően. A 84. percben Croizet erőszakosságának köszönhetően vezetést szerzett a vendégcsapat, majd négy perccel később Kovácsréti fifikás szabadrúgásával - a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát laposan - egyenlített a hazai együttes. A csattanó azonban a 97. percre maradt: hazai szöglet után Bjelos blokkolt kézzel a tizenhatoson belül, Miovski pedig értékesítette a büntetőt.

Az MTK szeptember vége óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg, ebben az időszakban két döntetlen mellett ötször kikapott, mindezt 1-15-ös gólkülönbséggel.

Borítókép/Fotók: Patkós Imre – Sport365

Videók