Szerkesztő: Nagy Benjámin | nb1.hu
2019. 03. 26. 23:36

Tíz év után hagyja el Kispestet.

Tegnap hivatalossá vált, hogy Holender Filip a svájci élvonalbeli Lugano gárdájába igazol – ezt a svájci klub jelentette be. A Honvédnak hivatalos ezt azért nem kell megtennie, mert ugye lejár a játékosa szerződése és onnantól kezdve már nem tartozik az égisze alá - írta az nb1.hu.
 
Holender most viszont még a kispestiek kötelékébe tartozik, ezért a klub honlapjának beszélt a döntése hátteréről:
 
„Tetszett az a terv, amit a Lugano tulajdonosa, sportigazgatója és vezetőedzője felvázolt előttem, ezért döntöttem a kettő plusz egyéves szerződés aláírása mellett. Biztos, hogy nehezebb dolgom lesz, mert a svájci bajnokság erősebb, mint a magyar, de pont ezért választottam Luganót. Szeretnék az új csapatomban és a válogatottban is alapember lenni. Egyúttal el akarom mondani, hogy ez a megállapodás júniustól érvényes, az elkövetkezendő két hónapban semmi másra nem fogok koncentrálni csak a Honvédra. Legfőbb célom, hogy dobogón zárjuk a bajnokságot, és nagyon szeretnék kupagyőztes lenni, és a célok közül a gólkirályi cím az utolsó. Bármennyire jó lesz Luganóban, 10 év után nem lesz könnyű elhagyni Kispestet, már most is nehéz, de júniusban ez az érzés fokozódik majd.”
 
Holender Filip egyébként a Lugano harmadik magyar játékosa lesz, hiszen a klubnál szerepel a korábbi kispesti Vécsei Bálint, illetve Kecskés Ákos is, utóbbival az utánpótlás-válogatottban játszott együtt.
 
Fotó: Lugano FC

Legfrissebb híreink


Élő eredmények