Megkezdődik a dunaújvárosi futballstadion felújítása

A televíziós közvetítéshez szükséges villanyvilágítás kiépítésével megkezdődik a dunaújvárosi futballstadion rekonstrukciója.


A kivitelezési szerződés pénteki aláírásán Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy 2010-ben megfogalmazott álmuk most kezd valósággá válni.

Hosszú évek után néhány lelkes helyi fiatal elkezdett a városban csapatot építeni, amely mára egy szerethető, első osztályú együttessé vált - fogalmazott.

Az önkormányzatnak egyetlen feladata maradt: a 2003-ban leállított stadionépítés befejezése - tette hozzá. Jelezte, hogy a villanyvilágítás kiépítésére egyetlen érvényes és eredményes közbeszerzési pályázat érkezett a Duna2014 Konzorcium részéről.

Az Elios Zrt. és a Roneko Kft. alkotta konzorcium a szerződés aláírását követően meg is kezdi a világítás kiépítését.

A bekerülési költség nettó 190 millió forint. A városvezető közölte, hogy a stadion felújítására a kormánydöntés értelmében bruttó 600 millió forint áll rendelkezésre.

A fennmaradó összegből a jelenlegi pályatestet fűthetőre cserélik, vadonatúj eredményjelző táblát helyeznek el és a korábban kihelyezett székeket felújítják és a hiányokat pótolják.

Galambos Dénes kormánypárti országgyűlési képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy az eltelt évek méltatlanok voltak a városhoz, hiszen hiányzott az első osztályú labdarúgás.

Mint mondta: kezd érdeklődés mutatkozni a futball iránt a régi támogatók részéről, ennek egyik jele, hogy az ISD Dunaferr Zrt. vezetése tárgyalásokat kezdeményezett a városvezetéssel a helyi labdarúgás támogatásáról.

Sájer Gábor, a kivitelezést végző Elios Zrt. vezérigazgatója kiemelte: mindkét cég több tucat sportvilágítás-fejlesztési referenciával rendelkezik Magyarország mellett Olaszországban, Spanyolországban és Dél-Amerikában.

Megjegyezte, hogy a dunaújvárosi stadiont is a nemzetközi előírásoknak megfelelő, a világ élvonalát képviselő világító berendezésekkel szerelik majd fel.

Nemes Ferenc, a Roneko Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kivitelezési határidő két hónap.

Közölte, hogy a lámpatestek a pálya sarkainál elhelyezkedő négy oszlopon és a hosszanti lelátók feletti tetők szélén lesznek.

A világításhoz az oszlopok Olaszországból érkeznek majd. Sági Péter, a Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetője az MTI kérdésére reményét fejezte ki, hogy a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzést, a kilencedik fordulóban, szeptember végén már Dunaújvárosban rendezhetik.

Videók