Meggyorsítják az MTK Stadion építését

Az új Hidegkuti Nándor labdarúgó stadion legkésőbb 2016 nyarára elkészül - közölte az MTK ügyvezetése az MTI-vel.


A dokumentum szerint a vonatkozó kormányrendelet módosítása teremt lehetőséget az egyesületnek, hogy a számára kiemelten fontos beruházással kapcsolatos ügyeket maga intézze.

Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak, miután a kormánydöntés értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója az MTK Budapest sportegyesület lesz.

A közlemény kitér arra, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta.

A Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion ötezer férőhelyes lesz, 800 millió forintos keretösszegből valósul meg úgy, hogy 2014-ben 560, 2015/16-ban pedig 240 millió forintot használhatnak fel.

Videók