Megállapodás Szombathelyen: épülhet a Haladás új stadionja

Simicskó István sportért felelős államtitkár és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere aláírta azt az egyezményt, amely a város sportkomplexumai, köztük a Haladás stadionjának építéséről szól.


Simicskó István sportért felelős államtitkár és Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere aláírta azt a támogatási szerződést, amelynek alapján elkezdődhet annak a 9,6 milliárd forint értékű multifunkcionális sportkomlexumnak a fejlesztése, amely a Haladás labdarúgócsapatának új, 10 ezer férőhelyes stadionját is magában foglalja.

Az aláírás tényét Puskás Tivadar, a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülésén jelentette be, ahol a városvezetés elmúlt négy évben végzett munkáját, a ciklusprogram teljesülését értékelték.

A polgármester hangsúlyozta: az állam költségvetési forrásból biztosítja majd a beruházás teljes összegét, a közbeszerzés, terveztetés, engedélyeztetés és az építés után várhatóan 2016 szeptemberére készül el a létesítmény, amely szavai szerint nem csupán a labdarúgást és az élsportot szolgálja majd, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy a fiatalok felálljanak a számítógép mellől és a sportolást válasszák.

Víg László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a szombathelyi közgyűlés ülésén vendégként felszólalva elmondta: egy ilyen beruházásnál a legtöbb időt az előkészítés veszi igénybe, a tényleges terveztetés 6-8 hónap alatt lezajlik, az építkezés maga pedig számításaik szerint 13-14 hónapot vesz igénybe.

Noha az ellenzéki pártok is üdvözölték, hogy elindulhat a beruházás, Horváth Attila az MSZP képviselője a sportkomplexum üzemeltetésének várható költségeire hívta fel a figyelmet, Balassa Péter, a Jobbik képviselője, a Haladás egykori csapatkapitánya pedig annak fontosságára mutatott rá, hogy az építés során a helyi cégek is munkához, megrendeléshez jussanak.

Videók