Márton Gábor lett az MTK vezetőedzője

Az 55 éves szakember legutóbb a MOL Fehérvárnál dolgozott vezetőedzőként.


A korábbi fehérvári szakvezető, Márton Gábor lett az MTK labdarúgó csapatának vezetőedzője.

Az 55 éves szakember elmúlt időszakban többször is nehéz helyzetben lévő csapat irányítását oldotta meg sikerrel.

2019 márciusában az NB II-ben a kiesés ellen küzdő Siófokot a 17. helyen vette át, és a kilenc forduló alatt elért hat győzelemmel a középmezőnybe hozta fel a klubot.

Ezt követően 2020 telén a 20 forduló után kieső helyen álló ZTE FC irányításával bízták meg. Bár érkezésekor csapata jelentős, 5 pontos hátrányban volt a bentmaradásért zajló küzdelemben, Mártonnal végül az újonc a szezon végére feljött a hetedik helyre. Az általa irányított korszakban az egész mezőnyt tekintve a második legtöbb pontot az egerszegiek szerezték, mindössze kettővel kevesebbet gyűjtöttek a bajnok FTC-nél.

Mártont ezt követően csábította el a kispadjára a MOL Fehérvár. A nemzetközi kupában irányításával az Európa Liga play-off körébe jutottak a piros-kékek, többek között a hatszoros francia bajnokcsapat Reims bravúros búcsúztatásával. A Viditől 21 fordulót követően távozott, a csapatot dobogós helyen adta át utódjának.

Az MTK együttese a szezont Giovanni Constantinoval kezdte meg, majd októberben menesztették őt. Ezt követően megbízott edzőként Teodoru Vaszilisz tevékenykedett a kék-fehérek kispadján. 

Forrás: MTKBudapest.hu
Borítókép: MTKBudapest.hu 
 

Videók