Marc Leliévre: "Újpesthez méltó játék volt! "

Az Újpest vezetőedzője érthetően elégedetten nyilatkozott a Pécs felett aratott nagyszerű győzelem alkalmával, bár a vezetés tudatában a visszaesés okát nem érti.


Az első húsz percben jóformán eldöntötte a találkozót az Újpest, miután három gólt lőttek zsinórban. Marc Leliévre így értékelte a győzelmet: "Az első huszonöt percben úgy játszottunk, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, Újpesthez méltó játék volt! Az előny birtokában akaratlanul is visszavett a csapat, természetesen ezt nem kértem tőlük, nem is értettem igazán miért lettek idegesek a játékosok. A szervezettség azonban megmaradt, a négy rúgott góllal és a győzelemmel pedig természetesen elégedett vagyok. Főleg a négy szerzett gólnak örülök, mert a hét folyamán végig azon voltunk, hogy tudatosítsuk a játékosokban, hogy hatékonyabbnak kell lenni a kapu előtt, ez pedig a mai nap sikerült is nekik."

Győzelmével az UTE feljött a nyolcadik helyre, míg a Pécs maradt a tizenharmadik. Lőrincz Emil a Pécs szakvezetője nem is értette mi történt a csapatával a mérkőzés elején, miért ragadtak be. "Beragadtunk a meccsbe, ahogy a buszunk Pesten a dugóba. Persze az apró csúszás miatt még nem kellett volna így kezdenünk, gyakorlatilag adtunk az Újpestnek húsz perc előnyt. Utána rengeteg helyzetet alakítottunk ki, több gólt is kellett volna szereznünk, Balajczának három hatalmas bravúrja is volt. Előre cseréltünk, háromgólos hátrányból felállva is pontot szerettünk volna szerezni, ez a játékunkban benne is volt, de a helyzeteket be kellett volna lőni..."

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 24. forduló:
Újpest - Pécs 4-2 (3-1)
Gólszerző: Kabát (2., 6. büntető), Moraes (19.), Vasziljevics (79.), illetve Wittrédi (35. büntető), Simon A. (82.)

Videók