Már bontják a Diósgyőr stadionját, de a csapat még ott játssza a bajnokikat

Megkezdődött pénteken a DVTK stadionjának bontása, a munka egyelőre nem befolyásolja az élvonalbeli futballcsapat hazai mérkőzéseinek megrendezését - mondta Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


Az 1968-ban épült stadion korábban már lezárt beton tribünjeinek bontásával kezdődött a munka, az új, 6,5 milliárd forintba kerülő sportkomplexum építése várhatóan a jövő év májusában kezdődhet el, és 2016 nyarára fejeződhet be.

A polgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: most már semmi kétség, megújul a diósgyőri stadion.

A bontást úgy végzik, hogy az őszi idény hazai mérkőzésein a DVTK még itt tudja fogadni a vendégcsapatokat, az építkezés idejére pedig a Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) pályáját teszik alkalmassá az élvonalbeli mérkőzések megrendezésére. Erre a célra mintegy 150-200 milliót fordít a város, a pénzt a stadionrekonstrukciós forrásból fedezik.

Az MVSC pályája mintegy 5 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a DVTK mostani stadionjának feleslegessé vált világítási berendezéseit, a székeket, eredménykijelzőt átszállítják oda.

Az új diósgyőri létesítménybe mintegy 15 ezren férnek majd be, és UEFA IV-es kategóriájú lesz, vagyis rangos nemzetközi mérkőzéseknek, akár Bajnokok Ligája csoportmeccseknek is otthont adhat. A lelátó a pályához rendkívül közel helyezkedik majd el és teljesen fedett lesz. A multifunkcionális stadionban a tervek szerint a klub múzeuma és szurkolói boltja is helyet kap.

Videók