Magabiztosan győzött a Puskás Akadémia hazai pályán

Hornyák Zsolt csapata két góllal nyert.


A második helyen álló Puskás Akadémia 2-0-ra legyőzte a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A negyedik zöld-fehérek először nem szereztek gólt 2020 októbere, sorozatban 48 bajnoki találkozó után.

OTP Bank Liga, 24. forduló: Puskás Akadémia FC-Paksi FC 2-0 (1-0)Pancho Aréna, 883 néző v.: Berke
gólszerzők: Favorov (8.), Joao Nunes (67.)
sárga lap: Szolnoki (39.), Joao Nunes (61.), Gera D. (69.), Favorov (79.), Corbu (82.), Spandler (90.), illetve Lenzsér (14.), Medgyes (16.), Böde (80.), Kinyik (82.)

Puskás Akadémia FC:

Tóth B. - Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Szolnoki, Favorov - Slagveer (Gera D., 68.), Corbu, Skribek (Komáromi, 55.) - Kozák

Paksi FC:

Nagy G. - Osváth, Lenzsér, Gévay (Kinyik, 61.), Szabó J., Medgyes (Nagy R., 61.) - Windecker, Szabó B. (Böde, a szünetben), Balogh B. (Sajbán M., 61.) - Haraszti (Kesztyűs, 77.), Ádám M.

A Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset és Favorov révén megszerezte a vezetést. A folytatásban a Paks fölénybe került, sokkal többet támadott, de egy videobíró által érvénytelenített gólnál többre nem futotta az erejéből.

Szünet után tovább próbálkoztak a vendégek, ám a hazaiak ekkor jóval veszélyesebbek voltak, egy alkalommal a gólvonalról kellett mentenie Medgyesnek, majd Joao Nunes egy szöglet után megduplázta a felcsúti előnyt.

Görcsösen, sok hibával játszott a Paks, nem tudott mit kezdeni a szívósan védekező Puskás Akadémiával, amely biztosan őrizte előnyét. Az utolsó percekben több ziccere is volt a tolnaiaknak, de Tóth Balázs bravúrral védte mindegyiket.

Borítókép: Facebook.com/ PAFC (archív)

Videók