Komoly indulatok az MTK Újpestet sújtó döntése után

"A sport már nem az, ami régen volt. "


Az MTK 4-0-ra győzött az Újpest FC ellen a Szusza Ferenc stadionban az NB1 9. fordulójában.

Mint ismert, a hazaiak halasztási kérelemmel fordultak az MTK csapatához, mert keretüket, sőt a szakmai stábot is jelentős mértékben tizedelte a koronavírus-járvány.

A vendégek egy nap gondolkodási idő után jelezték, nem mennek bele a halasztásba, így az MLSZ-hez nem juthatott el a halasztási kérelem.

Az Újpest az ifi csapatához nyúlt, hogy egyáltalán ki tudjon állni a találkozóra. 

Amiről viszont eddig kevesen tudtak, hogy csupán egy órával a kezdő sípszó előtt derült ki, hogy az első csapatból további négy játékos nem szerepelhetett, így 60 perc állt rendelkezésre az új összeállítás és taktika megtervezésére.

Predrag Rogan nyilatkozata:

"Ha valahol igazán léteznie kéne a sportszerűségnek az élet bármely területén, az a sportban kellene, hogy legyen. A koronavírusos idők sok változást hoztak, és egyértelműen látszik, sajnos, hogy az etikai elvek is változnak.

Újpest FC - MTK Budapest 0-4 (0-3) összefoglaló

Az Újpest FC elleni találkozó összefoglalója.


Most, amikor arra lenne szükség, hogy maximális megértéssel legyünk egymás iránt, amivel szembesülünk, nevezzük bárminek is, az ‘erő és fölény fitogtatása, a tisztelet hiánya’.

Szükségét érzem annak, hogy megosszam az alábbiakat a nyilvánossággal. Megfertőződtem a koronavírussal, minden tünete jelentkezett nálam, képtelen vagyok felkelni az ágyból. Az első csapatnak több, mint a fele, a teljes szakmai stáb, az összes edzőnk, fizioterapeutánk, orvosunk, mind-mind fertőzött. Jelenleg 10 játékosunk van, akik a legutóbbi teszteléskor ugyan negatív eredményt produkáltak, és pályára tudnak lépni, de mind együtt voltak a többi játékossal, együtt készültek, együtt játszottak... A koronavírus megtámadta a klubunkat, és nekünk most ezzel kell megküzdenünk.

Sajnos teljesen érthetetlenek számomra az MLSZ előírásai, de nem dolgom ezt megérteni, a szabály az szabály. Az ellenfelünk hozzáállása, aki nem hajlandó elhalasztani a mérkőzést, szintén kicsit érthetetlen. Azzal, hogy nem egyeznek bele a találkozó későbbi időpontban történő lejátszásába, veszélybe sodorják a saját játékosaikat, és akár az egész bajnokságot is...

De, ahogy mondtam, a sport már nem az, ami régen volt ...

MI HARCOLUNK AZ ÚJPESTÉRT!"

 

A szurkolók sem hagyták szó nélkül, hogy az MTK nem ment bele a halasztásba. Az Újpest FC facebook oldalán kapott hideget-meleget a kék-fehér csapat. Az különös feltüzelte a kedélyeket, hogy az Újpest drukkerek tiszteletlennek és provokatívnak tartották az MTK játékosok gólörömeit.

"Gyök** MTK! Mindha nem lett volna nekik mindegy mikor játszuk le a meccset! Rendes egy csürhe ez!"

"MTK remélem hasonló cipőbe fogtok lépni!"

"Miért hiányzik a sportból a sportszerűség?"

"Az etikátlan mtk nak megmutathatnánk hogy tartalékosan is jobbak vagyunk! Hajrá ÚJPEST!" /Szerkesztő megjegyzése: Ez még a mérkőzés előtti hozzászólás/

"Teljesen jogos... lehetett volna ezt nagy arc es provokálás nélkül is, ha már a klub igy határozott... tucat játékosok, de sportszerűtlenségben élenjárnak."

 

Borítókép: facebook/Újpest FC
Forrás: ujpestfc.hu

 

Videók