Kikapott a listavezető, a Mezőkövesd állt az élre

A Puskás Akadémia 3-1-re győzte le a Fehérvárt. A mezőkövesd az újonc ellen nyert.


A játéknap előtt listavezető MOL Fehérvár FC hazai pályán 3-1-re kikapott a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton.

Gyors vendégtalálattal indult a találkozó, egy szögletet követően David Vanecek lőtt szép gólt. A Fehérvár Futács Márkó helyzeteinél állt közel az egyenlítéshez, ám előbb a kapu torkában lemaradt egy beadásról, majd egy beívelést a keresztlécre fejelt.

A PAFC hosszú percekig nem jutott el a hazai kapuig, amikor azonban kiszabadult a szorításból, Gyurcsó Ádám kettőre növelte az előnyt. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a házigazda, de játéka minden elképzelést nélkülözött.

A fordulást követően tovább növelhette volna előnyét a Puskás, miután Josip Knezevic buktatásáért büntetőhöz jutott, ám a sértett lövését Kovácsik Ádám kivédte. Ami nem jött össze Knezevicnek, az tíz perccel később összejött Gyurcsónak: teljesen egyedül vezette kapura a labdát, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba. A Fehérvár elkeseredetten próbálkozott és Juhász Roland fejesgóljával szépíteni tudott, többre azonban nem futotta az erejéből.

A Mezőkövesd hazai pályán 2-0-ra legyőzte az újonc Kaposvárt. A sikerükkel élre ugró hazaiak hat kör óta veretlenek az élvonalban, míg a Rákóczi sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

A Budapest Honvéd házigazdaként 2-1-re verte a Paksot, a kispesti együttes ezzel sorozatban a hatodik mérkőzését nyerte meg.

A Kisvárda 1-0-ra lgyőzte le a vendég Debrecent. A hajdúságiak idénybeli ötödik idegenbeli mérkőzésükön negyedszer - és egyben sorozatban negyedszer - kaptak ki, a házigazdák viszont megszakították hárommeccses nyeretlenségi szériájukat.

Borítókép: Facebook.com/PuskásAkadámiaFc

 

 

 

Videók