Kigolyózhatják a Loki sikertulajdonosát a székéből

A Bors úgy tujda: új nagybefektető érkezhet a nyáron a DVSC-hez, a 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkező város csak fél évre hosszabbítja meg a jelenlegi vezetők mandátumát.


Az utóbbi tíz évben hét bajnoki címet szerző debreceni focicsapathoz új nagybefektető érkezhet a Bors szerint. A lap azt írja: a DVSC Zrt. friss közgyűlésén a 25,26 százalékos tulajdonos vá­ros előterjesztése alapján csak fél évvel hosszabbítják meg a jelenlegi vezetők most lejáró mandátumát.

A társaság cég­vezetője továbbra is Szilágyi Sándor marad, az igazgatósági tagok között ezentúl is fellelhető lesz majd Szima Gábor, mint ahogy a felügyelőbizottság összetételében sem lesz változás, ám a megbízatásuk szokatlanul rövid időre szól majd.

A városi vezetés állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat egy nagybefektetővel, amely érkezése esetén saját embereit ültetné a klub élére, így a jelenlegi többségi tulajdonos, ifjabb Szima Gábor, illetve édesapja a jövőben vagy a háttérbe, vagy teljesen kiszorulna a klub életéből.

A debreceni focicsapat Szima irányításával érte el legnagyobb sikereit: az elmúlt tíz évben hét bajnoki cím, négy Magyar Kupa-győzelem, egy Ligakupa-siker mellett számtalan ezüstérem, valamint Bajnokok Ligája- és Európa Liga-főtábla került a csapat dicsőségtablójára.

Videók