"Kezd megtérülni a kitartás és a befektetett munka" - Romic Danijel

Az újonc Budafok középpályása bízott benne, hogy csapata feljut az NB1-be


Az újonc Budafok együttese hosszú idő után jutott fel az NB1-be.

Csizmadia Csaba együttesének sikerül megtartania a kulcsembereket.

A csapatkapitány Kovács Dávid mellett Romic Danijel is a napokban hosszabbította meg szerződését.

A Budafoki MTE írását változtatás nélkül tesszük közzé.


"Kezd megtérülni a kitartás és a sok befektetett munka" - a szerződését a napokban meghosszabbító Romić Danijel története sokak számára példaként szolgálhat. A vajdasági játékos fiatalon, 20 évesen mutatkozott be az NB I-ben és összesen negyvenhat élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Később a horvát első osztályban is játszott, ám sérülései miatt vissza kellett lépnie néhány lépcsőfokot. Megérte.

"Sokan gondolták, hogy rossz döntést hoztam, amikor az NB III-ban szereplő Pécshez igazoltam" - emlékezett vissza a 2018 nyarán történtekre Romić Danijel. "Lett volna jobb lehetőségem is, de akkor úgy éreztem, arra van szükségem, hogy folyamatosan a pályán legyek. Meccshiányom volt. Amikor Oláh Lóránt megkeresett és vázolta a budafoki terveket, azt gondoltam, ez egy jó elképzelés. Arról beszéltünk, hogy három éven belül feljuthatunk az NB I-be, de nem vagyok elkeseredve, hogy ez jóval korábban megvalósult."

Romić Danijel tapasztalatával és játéktudásával stabilitást hozott a védelembe. Csapatunk mindössze huszonhárom gólt kapott a nemrég befejeződött szezonban, amely a legkevesebb a mezőnyben. Romić úgy véli, ebben nem csak a védőknek és a kapusoknak, hanem pályán lévő összes játékosnak jelentős szerepe van.

"Kevés klub van Magyarországon, amelynek olyan kialakult játékfilozófiája van, mint nekünk" - fogalmazott a 27 éves hátvéd. "Ahogy a támadójáték, úgy a védekezés is csapatmunka. Összehangoltan, szervezetten kell megoldanunk. Ezt nagyon sokat gyakoroltuk az elmúlt hónapokban. Emellett pedig egyénileg is rengeteget fejlődtünk. Jobb játékosokká váltunk."

Romić Danijel sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt az utolsó kilenc fordulót nem rendezték meg, ugyanakkor biztos abban, hogy megérdemelten jutottunk fel a legmagasabb osztályba.

"Kár, hogy a Vasas elleni mérkőzés is elmaradt" - mondta a szabadkai születésű védő. "Tisztelem az angyalföldieket, de mi jobb csapat vagyunk és ezt jó lett volna másodszor is bebizonyítani a szezon során. Hogy az élvonalban mire lehetünk képesek? A mi játékunk hatékonyabban működhet erősebb ellenfelekkel szemben, amelyek akarnak futballozni. A szakmai stáb rendkívül alapos munkát végez, biztos vagyok benne, hogy jó úton haladunk. A Fehérvár és a Puskás Akadémia elleni felkészülési meccsek is azt mutatták, tudunk azon a szinten játszani, amely az NB I-hez kell."

Játékosunk több mint négy év után hamarosan újra a legjobb támadók ellen teheti próbára tudását.

"Tudtam, hogy ismét NB I-es játékos lehetek. Ezért dolgoztam. Minden egyes nap, 24 órában a futballnak élek" - fogalmazott Romić Danijel.

Profizmus és munka. Az eredmény pedig nem marad el.
 

Borítókép: Budafokimte.hu
Forrás: Budafokimte.hu

Videók