Parádés fordítás, a Paks kétgólos hátrányból verte meg a Kecskemétet

Varga Barnabás ismét ellenállhatatlan volt, mesterhármast szerzett.


 

A dobogóért küzdő, harmadik helyezett Paks kétgólos hátrányból fordítva, Varga Barnabás mesterhármasával 3-2-re nyert az előtte álló Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

 

A bő fél órán át emberhátrányban játszó hazaiak hátránya így maradt hat pont az éllovas Ferencvárossal szemben, ami hétfőn akár kilencre is nőhet, a Paks viszont négy pontra megközelítette.

OTP Bank Liga, 29. forduló: Kecskeméti TE-Paksi FC 2-3 (2-0)
---------------------------------
Kecskemét, Széktói Stadion, 4950 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Szalai G. (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90. a második 11-esből)
piros lap: Vágó (57.)
sárga lap: Horváth K. (39.), Vágó (45+3., 57.), Szabó A. (84.) illetve Hahn (32.), Varga B. (45+2.), Sajbán (94.), Böde (94.)

Kecskeméti TE:
--------------
Varga B. - Vágó, Szabó A. (Májer, 92.), Szalai G. - Nagy K. (Katona M., 92.), Horváth K.(Katona B., a szünetben), Nikitscher (Meszhi, 72.), Szuhodovszki, Zeke - Tóth B., Banó-Szabó (Rjasko, 59.)

Paksi FC:
---------
Nagy G. - Kinyik, Kádár, Szélpál - Osváth (Sajbán, a szünetben), Papp, Vas (Skribek, a szünetben), Balogh B. (Haris, 84.), Szabó J. (Kovács N., 88.) - Hahn (Böde, a szünetben), Varga B.

Elkelt minden jegy, így szinte telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, csak egy-egy szék maradt üresen. A Paks gyorsan lesgólig jutott, majd a kecskemétiek teremtettek veszélyt a vendégkapu előtt. A tizedik percben a vezetést is megszerezték a hazaiak, jobb oldali szögletnél Szalai Gábor érkezett jól és passzolt pontosan a hálóba. A hátrányba került paksiak igyekeztek támadásokat vezetni, a kecskemétiek pedig labdaszerzések után iramodtak meg. A vendéglátó együttes akciói voltak tervszerűbbek és veszélyesebbek, a hajrában pedig újabb pontrúgásból nőtt az előnye: megint jobb oldalról érkezett be szöglet és Szabó Alex közelről fejelt gólt.

Három helyen változtatott a Paks összeállításán Bognár György vezetőedző a második félidőre, és a hazaiaknál is történt egy csere. Alig telt el pár perc, amikor Böde tartotta meg sokáig a labdát, majd átívelt, a gólkirályjelölt Varga Barnabás pedig közelről a kapuba fejelt, ezzel a 24. találatát szerezte. Nem sokkal később egy lövést Vágó blokkolt a saját tizenhatosán belül, videovisszajátszás alapján a könyökével, így a játékvezető tizenegyest ítélt, Vágó pedig második sárga lappal kiállt. Varga magabiztosan végezte el a büntetőt, ezzel a 25. gólja is meglett. Andó-Szabó a 69. percben ismét büntetőt ítélt a vendégeknek kezezés miatt, ezt viszont visszavonta a VAR alapján.

Az első félidőben egyértelműen jobban játszott a Kecskemét, a másodikban viszont felpörgött a Paks, gyorsan egyenlített, és azután is sok helyzetet alakított ki, végig komoly gondot okozott a létszámhátrányba került hazaiaknak, Varga Barnabás pedig a harmadik - szezonbeli 26. - góljával eldöntötte a három pont sorsát.

 

 Fotó: MTI

Videók