Kassai perre megy Liptákkal, a DVTK letiltaná a bírót

Az MLSZ döntése, milyen mérkőzést vezethet.


A DVTK haladéktalanul az MLSZ-hez fordul azzal a kéréssel, hogy a DVTK csapatkapitányával, Lipták Zoltánnal perben álló Kassai Viktor ne működjön közre sem játékvezetőként, sem más hivatalos személyként a DVTK labdarúgó mérkőzésein.
 
A DVTK vezetése azért döntött így, mert Kassai Viktor játékvezető becsületsértés miatt peres eljárást indított Lipták Zoltán ellen. Az ügy előzménye, hogy a 2017. április 29-i Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a DVTK csapatkapitányát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól.
 
A fegyelmi eljárásban akkor felvetődött, hogy a játékvezető rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, ma már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára vonatkozóan.
 
A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét.
 
A DVTK addig is kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a peres eljárás ideje alatt a Kassai Viktor ne működjön közre semmilyen funkcióban - játékvezetőként, asszisztensként, vagy bármilyen hivatalos személyként - a DVTK mérkőzésein, mert az sértené a versenysemlegesség elvét.
 

Messi, Özil, Sanchez... 11 téltől ingyen igazolható sztár! " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

A Marca összeszedte azoknak a futballistáknak az álomcsapatát, akik január elsejétől szabadon tárgyalhatnak új klubokkal, írja a Nemzeti Sport. A Mesut Özil, Lionel Messi, Alexis Sánchez támadósort alighanem sok csapat elfogadná...

Videók