Kassai azt mondta nekem: "Kussolj, te néger f.szszopó"

Legalábbis ezt vallotta a Puskás Akadémia játékosa. Folytatódik a per.


 

A Blikk írását a Kassai Viktor vs. Lipták Zoltán és DVTK nevével fémjelzett perről változtatás nélkül közöljük. 

 

Micsoda fordulat: Patrick Mevoungou (32) Kassai Viktor (42) ellen vallott a bíróságon! A kameruni focistát a játékvezető és egykori csapattársa, az élvonalbeli DVTK-ban játszó Lipták Zoltán (33) perében tanúként hallgatták ki egy egészen kínos ügyben... 

Az előzmények tavaly április 29-re nyúlnak vissza: a DVTK–Vasas bajnokin a diósgyőriek szerint a meccsen dirigáló Kassai rasszista szavakkal illette Mevoungout (aki ma már a Puskás Akadémia játékosa). A találkozón a bíró kiállította Liptákot, s a hazai szövetség (MLSZ) öt meccsre szóló eltiltással sújtotta a védőt. Mivel a diósgyőri klub igazságtalannak vélte a futballista büntetését, fellebbezett, s tárgyalást kezdeményezett. Az eljárás során számolt be Lipták arról, hogy bár nem hallotta, de kameruni csapattársa azt mondta, Kassai megalázó módon beszélt vele. A játékvezető ezt tagadta, s jó híre megsértése miatt személyiségi pert indított Lipták ellen, amelynek első, februári tárgyalásán Kassai részt vett, a focista viszont nem.

 

Tegnap mindketten megjelentek, s tanúként Mevoungout is beidézték, aki az említett mérkőzés első félidejének végén került szóváltásba Kassaival. "Olyasmit mondott nekem, ami nagyon nem volt rendjén, s nagyon sz...rul hangzott" – kezdte Mevoungou, aki nem akart hinni a fülének, amikor Kassai szerinte szidalmazta őt. "A vitatott ítéleteket általában meg lehet beszélni a bíróval, de ő határozott volt, s amikor harmadszorra odamentem hozzá, azt mondta: shut up, negro (magyarul fogd be a szádat, néger), majd a f...szszopó jelzővel illetett. A félidőben mindezt jeleztem az edzőmnek és a csapattársaimnak."

 

Kassai továbbra is elutasítja a rasszista vádat, s állítja, hangfelvétellel tudja bizonyítani igazát, hiszen a fejhallgatóján lévő mikrofon mindent rögzített. "Nem mondtam neki semmilyen sértő megjegyzést, sőt, az egész mérkőzésen egyáltalán nem beszéltem vele. Sajnálom, hogy idáig fajult az ügy, azonban kiállok az igazamért, hiszen emiatt komoly kellemetlenségek értek" – mondta Kassai.

 

A következő tárgyalásra várhatóan május végén vagy június elején kerül sor. A bíró addig kielemzi a Kassai Viktor által említett hanganyagot, amelyet a mérkőzésről készült videófelvétellel együtt vizsgál majd meg. A tárgyaláson Liptáknak nem kötelező megjelennie.

Így értékelték a vezetőedzők a Honvéd-Vidi 1-4-et - NB1.hu

Így értékelték a vezetőedzők a Honvéd-Vidi 1-4-et

Videók