Kaposvár: Szapor irányítja az akadémia szakmai munkáját

Bemutatta új szakmai igazgatóját, Szapor Gábort a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia - írja a Kaposvári Rákóczi honlapja.


A tapasztalt szakember korábban az élvonalban, felnőtt csapatokkal, illetve utánpótlás válogatott együttesekkel is sikeresen dolgozott. A Rákóczi és a Bene akadémia elnöke, Horváth Miklós kiemelte: a jövőben még szorosabb együttműködést kell kialakítani a helyi felnőtt klub és az utánpótlás bázis között.

A 61 esztendős testnevelő tanár és szakedző Budapesten született, és játékosként ugyan nem szerepelt az élvonalban, szakvezetőként azonban eljutott a legmagasabb osztályig. 1972-től a KSI különböző utánpótláscsapatait edzette tizenhat éven keresztül, majd Szaud-Arábiában vállalt munkát. Magyar NB I-es vezetőedzőként dolgozott Diósgyőrben, Pécsen és kétszer a Vasas csapatánál, illetve az U19-es válogatott szövetségi edzői tisztét is betöltötte. A pályafutás újabb állomása Kaposvár.

„Nagyon sok játékos az évek során volt nálam a korosztályos válogatottaknál, és nagyon jó véleményem van a kaposvári akadémiáról, főleg a felkészítésről és az edzői munkáról. Egy akadémia szakmai vezetése nem csak szakmai feladat, hanem megtiszteltetés, így örömmel vállaltam el a felkérést. Az első napokban tapasztalatgyűjtés történik a részemről, ismerkedek a körülményekkel, az edzőkollégákkal és természetesen a legfontosabbal, a gyerekekkel. Egészen biztos vagyok benne, hogy tudok új anyagokat hozni a képzésbe. Mindennap változom én is, mert a gyerekek először, a legkisebbeket tekintve, ösztönösen játszanak, és a labdarúgás szeretete, a játék öröme átragad rám is minden pillanatban” - mondta a bemutatkozó beszélgetésen Szapor Gábor.

Videók