Kanta elmondta, miért kaptak ki a Puskástól

Az MTK a Ferencváros elleni 2–2-es döntetlen után meglepetésre kikapott a Puskás Akadémiától, majd a Videotontól is, így a második helyről a negyedikre csúsztak vissza.


Kanta József szerint van rá magyarázat.
 
 
mtkbudapest.hu
 
 
 
„Az alaptalan rágalmaktól meg kell védenem a csapatot – mondta az MTK csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak. – Semmi más nem történt, mint hogy kifacsart bennünket a szerda-szombat bajnoki ritmus, nem beszélve a Fradi elleni találkozóról, ennek tulajdonítható a két gyengére sikerült mérkőzés, nem pedig annak, amit terjesztenek. Sajnos e tekintetben szurkolóink sem álltak mellénk, inkább az összeesküvés-elméleteket gyártóknak hittek, mint nekünk.”
 
„Pedig jó, ha mindenkiben tudatosul, minél előkelőbb helyen szeretnénk végezni, és ha a Vasast megverjük, akkor van esély az előrelépésre. Egyébiránt a magunk önbecsüléséért, szurkolóinkért, klubunkért futballozunk szombaton. Mi, játékosok sem értjük a mérkőzés helyszíne körül kialakult vitát, hiszen az utóbbi időben a dunaújvárosi stadionban játszottuk a hazai meccseinket – miért lenne másképpen az utolsó fordulóban? Ennél többet azonban nem foglalkoztunk a kérdéssel, inkább azon vagyunk, hogy minél jobb lelki és fizikai állapotban fogadjuk a Vasast.”
 
Emlékeztetőül: Ha a Vasas nyer, biztosan bennmarad, míg az MTK akkor léphet a dobogóra, ha nyer, és a DVSC, Videoton duóból valamelyik csapat pontokat veszít.
 
A Puskás Akadémia akkor maradhat az első osztályban, ha nyernek a Honvéd ellen, miközben a Vasas maximum egy pontot szerezhet.
 
A szombati program:
 
16.30 Újpest–Videoton FC (Tv: M4 Sport) 
16.30 Puskás Akadémia–Bp. Honvéd
16.30 Békéscsaba–DVSC-Teva
16.30 MTK–Vasas
16.30 Haladás–FTC
19.00 DVTK–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

Videók