Horváth Ferenc eltiltva, de hatalmas igazságot mondott - videó

"Jó lenne egy tiszta focit játszani Magyarországon, jó lenne megtisztítani ezt az egészet” - emiatt is bűnhődik.


Első mérkőzését a Haladás vezetőedzőjeként az ellen a Paks ellen játssza a fiatal mester, amelynek korábban szintén volt trénere. Az összecsapást az m4sport.hu és az M4 Sport élőben közvetíti szombaton, 17 órai kezdettel.
 
Az már kifejezetten szokatlan, hogy első mérkőzését a lelátóról kell végignéznie, mert az elmúlt szezon utolsó mérkőzése után tett nyilatkozata miatt eltiltották egy első osztályú mérkőzésről, ezt a büntetést most hétvégén tölti le Horváth Ferenc, mivel a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kiesett a másodosztályba, végletekig kiélezett körülmények között.
 
„Körbe lehet menni, meg lehet nézni, hogy hány ember életét sz…ták el. Jó lenne egy tiszta focit játszani Magyarországon, jó lenne megtisztítani ezt az egészet” – ez után a nyilatkozat után fegyelmezett az MLSZ. Szerették az edzők a városban.
 
Hét közben még a Balmazújváros csapatát vezette a Monor ellen, a mérkőzés lefújása után érzelmes búcsúban volt része Horváth Ferencnek, akiben saját bevallása szerint is mély nyomokat hagyott a csapatnál eltöltött idő.
 
„Nagyon nehéz szituáció volt, az biztos, hogy egy életre nem fogom elfelejteni. Az embernek viszont regenerálódnia kell és fel kell töltődnie újra. Nem az a baj, ha valaki elesik, az a baj, ha nem tud felállni. Úgy érzem, én felálltam” –emlékezett vissza a nehéz időszakra a frissen kinevezett Haladás-edző.
 

Horváth Ferenc Szombathelyen hetedszer ülhet első osztályú csapat kispadjára, a Haladást úgy vette át, hogy az utolsó helyen áll a tabellán.
 
„Egy biztos, hogy innen lejjebb már nem tudunk menni, csak felfelé vezethet az út. Nem egyszerű a feladatom, ez egy nagyon nehéz történek, de adottak a lehetőségek, hogy megcsináljuk a céljainkat. Ehhez mind a három félnek – ha a vezetőket is ide veszem – a maximumot kell nyújtania, mert egy kicsit beragadtak a rajtnál. Mielőbb rendezni kell a sorokat, és elkezdeni a pontgyűjtést.”
 
Nem rég csatlakozott a csapathoz, de rögtön feltűnt neki, hogy a játékosokon nyomott hagyott az eredménytelen szezonkezdés.
 
„Ahogyan elnéztem az arcokat nagyon mélyen vannak, erre nem számítottam, hogy ilyen fásult, kicsit ijedt játékosokkal fogok találkozni, nagyon gyorsan meg kell találni azokat az embereket, akik ebből a leggyorsabban ki tudnak jönni. Azon dolgozunk, hogy eltaláljunk egy olyan kezdő tizenegyet, amelyik már hétvégén is úgy küzdhet, mint egy éhes oroszlán, a címerért és a csapatért” – beszélt rövidtávú terveiről Horváth az M4 Sportnak.

Videók